Afbeelding
Foto:

Godinnen en vloermatjes

toneel n Op dit moment worden door leden van Louis Bouwmeester, samen met veel vrijwilligers, met veel enthousiasme de laatste voorbereidingen getroffen voor de voorstelling 'Godinnen en vloermatjes'.

Zeven actrices spelen drie intieme voorstellingen waarin het verleden diepe sporen heeft getrokken in het heden. Ogenschijnlijk hebben ze nergens last van, voelen ze zich sterk en wat niet is gedaan is alleen maar jammer. Maar als de herinneringen sterker en voelbaarder worden komt het onvermogen om de hoek kijken.

Redderen wordt kibbelen, vertedering slaat om in verbittering, 'Nergens last van' draait uit op ergernis. De liefde verliest het van de haat. Het onvermogen om elkaar werkelijk te zien of elkaar los te laten leidt vaak tot hilarische situaties. Deze samengevoegde collectie van voorstellingen biedt de toeschouwers de kans zich mee te laten slepen door de worstelingen die winnaars en verliezers hebben te doorstaan. Een stuk waarin oud verdriet de kop opsteekt en frustraties met de deur in huis vallen, dit alles met de nodige humor.

'Godinnen en vloermatjes' wordt 12 en 13 april om 20.15 en op 14 april om 14.30 uur gespeeld in het Theaterhuis van ZEEPaanZEE, Voorstraat 14 in Noordwijk. Kaarten à € 10,00 zijn verkrijgbaar via www.louisbouwmeester.com of aan de deur van het theater. Het laatste nieuws van Louis Bouwmeester is te volgen via Facebook.


Japanse Duizendknoop woekert welig voort

Noordwijkerhout n Deze week stel NZLokaal vragen aan het college van B&W over een mogelijke voorkomen of het bestrijden van een invasie van de Japanse Duizendknoop in Noordwijk.

Deze in feite exotische plant, lijkt zich steeds beter thuis te voelen in ons klimaat en verdringt in de zucht naar voortplanting de bestaande inheemse vegetatie. Zo wordt het gras op dijken, oevers en andere taluds weggeconcurreerd.

Maar dat gebeurt zeker daar niet alleen. Hierdoor kan Japanse duizendknoop grote schade veroorzaken aan alle bestaande vegetatie en zelfs aan funderingen, verhardingen, wegen, infrastructuur, rioleringen en drainagebuizen. De plant heeft geen enkele moeite om door zwakke plekken in asfalt, beton of metselwerk heen te groeien.

Ook veroorzaakt de plant op verschillende plekken economische schade met name bij jonge aanplant in de bos en duin. Er zouden volgens NZL recente onderzoeken zijn die aangeven dat het gebruik van chemische onkruidbestrijdingsmiddelen het enige is om redelijk effectief en tegen beheersbare kosten de Japanse duizendknoop te bestrijden.

NZLokaal wil nu weten of de gemeente de gevaren erkend en of er al een bestrijdingsplan klaar licht om Noordwijk tegen dit zeer moeilijk te bestrijden gewas te beschermen. Zij maken melding van diverse plekken waar Japanse Duizendknoop zou woekeren. Zoals op het Bavoterrein, bij Sancta Maria en langs de Pilarensloot. De partij waarschuwt het college voor oplopende kosten als gevolg van te lang uitblijven van bestrijding.


Rommelmarkt Jeugdwerk

markt n Op donderdag 4 april heeft het Jeugdwerk De Zilk weer enorm veel mooie en bruikbare spullen opgehaald. Op dit moment wordt alles gesorteerd, uitgezocht, getest en geprijsd om weer verkocht te worden op onze gezellig rommelmarkt op zondag 14 april van 10.00 tot 15.00 uur.

De locatie is ook dit jaar weer het terrein rondom het eigen Jeugdhonk aan de Sportlaan 34, waar alle ruimte is om onze tweedehands spulletjes te verkopen vanuit wel 30 kramen. Alles is al gesorteerd Loop gerust ook langs de catering voor een bakje koffie of thee en win mooie prijzen bij het enveloppenspel. Voor de kinderen is er ook limonade en een snoepkraam.

De gehele opbrengst komt ten goede aan de Zilkse jeugdleden van de Rakkers, Zwervers en Hobbyclub De Bikkels. Zij kunnen daarmee spulletjes kopen om te knippen, plakken, schilderen, zagen, boren, toneelstukjes te spelen, kokkerellen en noem maar op. Daarnaast bekostigt de rommelmarkt ook voor een groot gedeelte het jaarlijkse, populaire zomerkamp van de Rakkers en Zwervers. Meer informatie op www.jeugdwerkdezilk.nl