Afbeelding
Foto:

Nederlaag voor TOV

Tafeltennis n Vrijdagavond werd TOV in de thuiswedstrijd tegen het Haagse Pingwins geconfronteerd met een flinke nederlaag. Het werd 1-4 in het voordeel van Pingwins bestaande uit twee spelers van Chinese origine. De uitwedstrijd enkele weken geleden eindigde in dezelfde uitslag. Pingwins is dan ook de belangrijkste kandidaat voor het kampioenschap in deze poule.

TOV trad aan met Jos de Kremer en Ingrid Hoek. De Kremer opende de avond tegen Panco Chung, een lastige speler met een apart soort rubber, een soort zacht dik materiaal, waar hij nogal harde en snelle ballen mee sloeg. Deze speler heeft in het verleden 1e klasse en Hoofdklasse gespeeld. Alles bijeen een zware tegenstander dus. De Kremer kwam dan ook niet verder dan één winst game maar moest er drie aan de tegenstander laten.

In de volgende partij kwam Hoek uit tegen Denny Leung. In de uitwedstrijd werd Hoek in 3 games teruggewezen. Nu ging dat veel beter. Het was een gelijk opgaande wedstrijd waar een vijfde game de beslissing moest brengen en die was in het voordeel van Leung.

Het dubbelspel werd ook een prooi voor Pingwins waarna De Kremer het moest opnemen tegen Leung. Ook deze partij ging in 4 games verloren en was de stand van 0-4 bereikt.

De laatste pot was Hoek tegen Chung. Zonder veel verwachting leek Hoek een hopeloze strijd aan te gaan vooral toen de eerste twee games door de Pingwinner werden gewonnen. Maar toch kwam er een ommekeer en wist zij steeds beter met het aparte spel van Chung om te gaan. Hoek wist het spel van hem te ontregelen door goed en scherp te anticiperen op de aanvallende slagen en het initiatief naar zich toe te trekken. Al was het steeds net aan, wist ze de volgende 3 games te pakken en daarmee de spreekwoordelijke eer voor TOV te redden.
Aanstaande vrijdag wacht de uitwedstrijd tegen TOG te Maassluis. TOV verkeert nog steeds in de degradatiezone dus winst is hard nodig.