Dario Lovecchio (17) aan de bal. | Foto: Johanna Wever
Dario Lovecchio (17) aan de bal. | Foto: Johanna Wever Foto:

SJC staat met lege handen tegen VVOG

Voetbal n Het was voor iedereen bij SJC heel duidelijk. De wedstrijd tegen VVOG in Harderwijk was van groot belang. Om de degradatie te ontlopen moest vooral gewonnen worden. Na de ruime winst op Stedoco was iedereen ook vol goede moed. Toch zou het uiteindelijk uitlopen op een domper. Ook al omdat er niet werd gescoord en er weer drie tegendoelpunten werden geïncasseerd.

Bij aanvang van de wedstrijd wist SJC de spionnen van Quick Boys op de tribune. Die kennelijk de wedstrijd van aanstaande zaterdag zeer serieus wilde voorbereiden. De supporters zagen dat Tracy Kapata opnieuw onderdeel was van een 5mans defensie. Waarmee trainer Polak ook duidelijk wilde maken dat hij aanvankelijk vooral defensief heel voorzichtig wilde opereren. En omdat ook VVOG niet in de val wilde lopen van een paar snelle tegentreffers begon de wedstrijd erg mat.

Een eerste mogelijkheid was ervoor SJC na ruim een kwartier maar het schot van Stef van der Zalm werd geblokt. Een 2e grote kans was er pas na bijna een half uur spelen, alweer voor SJC. Een voorzet van links ging eerst nog voor langs voordat Stef van der Zalm net naast schoot. Maar de Harderwijkers gaven direct reactie. Spits Lattuperissa schoot de bal juist over. Een volgende poging kwam in handen van Haggerty.


Voorzichtig

De beiden ploegen bleven echter voorzichtig opereren. VVOG wilde in ieder geval een gelijk spel waarborgen. SJC opereerde al even doordacht en leek vooral ook een tegentreffer te willen voorkomen. Aanvallend werd er nogal veel de lange en opportunistische trap naar voren gehanteerd. Waardoor de Harderwijkse defensie steeds gemakkelijk kon ingrijpen. Tot fraaie combinaties en uitgespeelde kansen kwam SJC dan ook niet toe. De wil om vooral niet te verliezen bracht wat vervelende overtredinkjes over en weer. En ook daardoor werd de wedstrijd er ook niet aantrekkelijker op.


Fraaie treffer

Het was VVOG dat nog voor rust kans zag een voorsprong te nemen. Via een hele fraaie aanval,via een aantal schijven, werd er nog net voor het rustsignaal aan SJC een keiharde tik uitgedeeld: 1-0.
Na de rust bracht Polak Rick van Dijk voor Stacy Kapata. De steunpilaar had maar een keer kunnen trainen en was daarom buiten de basis gelaten. Nu kon hij de aanvallende bedoelingen van SJC vanuit het middenveld gaan ondersteunen. SJC nam ook meer initiatief en mocht zich even de bovenliggende ploeg wanen. En er kwamen een paar mogelijkheden maat tot scoren kwam SJC niet. Ook niet nadat Abbas el Tamimy plaats had gemaakt voor Dario Lovecchio en even later Mark Turk zijn opwachting maakte om Mike van Toor te vervangen.


Nieuwe periode

Alle pogingen leidde voor SJC tot niets en voor VVOG uiteindelijk tot ruime winst. Zij zagen kans om ook een tweede en een derde treffer achter Haggerty te deponeren. Voor de Harderwijkers de geruststelling dat degradatie nu wel gaat worden ontlopen. Voor SJC komt er weer een nieuwe periode van de laatste 7 wedstrijden waarin natuurlijk punten moeten worden vergaard. Maar waarin ook kan worden gewerkt aan een goede voorbereiding op de nacompetitie. Die dan nog alle ruimte biedt om de gevreesde degradatie te voorkomen.

Eerst is er komende zaterdag de wedstrijd tegen Quick Boys. De Katwijkers zitten in de achtervolging op koploper Noordwijk, hebben een surplus aan kwaliteit en een grote schare supporters. Die ook zaterdag massaal achter hun ploeg zullen staan. Aan Sjaak Polak de niet gemakkelijke uitdaging om een strijdwijze te bedenken om daarmee de luidruchtige Katwijkers stil te krijgen en het de kampioenskandidaat moeilijk te maken.


10.000 stappen wandeling

wandelen n Op zaterdag 6 april is de maandelijkse 10.000 stappen wandeling door Noordwijkerhout. De wandeling staat deze keer in het teken van de bollenvelden.

Om 9.00 uur start de wandeling bij schoenwinkel Schouten op adres Dorpsstraat 13. Na het traditionele rondje om de Witte Kerk zal in 10.000 stappen, ongeveer 8 kilometer, gewandeld worden richting het buitengebied van Noordwijkerhout, waar de bollenvelden al volop bloeien. De deelnamekosten zijn € 3,00 inclusief koffie of thee onderweg. Voor meer informatie: contactpersoon Debby Schouten, Schouten Schoenen, tel. 0252-372814 of info@schoutenschoenen.nl