Afbeelding
Foto:

Hakuna Matata zoekt deelnemers voor JC 2.0

musical n Stichting Hakuna Matata is bekend van de vele musicals die zij in kerken van de Duin- en Bollenstreek al vanaf 1995 opvoert. De bekendste daarvan zijn de musicals Jesus Christ Superstar, Hair, Anatevka, The Sound of Music, Jozefs Droomjas en Prima Donna.

Voor de nieuwe musical 'JC 2.0' (Jesus Christ 2.0) zoekt Hakuna Matata enthousiaste mensen die samen met de andere deelnemers deze mooie, indrukwekkende musical vorm willen geven. De uitvoeringen zullen plaatsvinden op 2, 3 en 4 april 2020 in de Heilig Hartkerk in De Zilk.
De musical is gebaseerd op de legendarische rockopera Jesus Christ Superstar van Tim Rice en Andrew Lloyd Webber, voor ons bewerkt door Ied van Lierop en Joop Slijkerman. Het verhaal over de laatste weken van het leven van Jezus.
In 1995 is deze musical uitgevoerd, ter gelegenheid van het 75-jarig bestaan van de Heilig Hartkerk in de Zilk. Nu, 25 jaar later, gaan we op verzoek van de jubileumcommissie deze prachtige musical nogmaals uitvoeren ter gelegenheid van het 100-jarig jubileum van dezelfde kerk. Nu in een eigentijds jasje. Het eeuwenoude verhaal blijft hetzelfde, maar zou het zo in onze huidige maatschappij passen…?

Gezocht wordt naar enthousiaste mensen, die willen zingen en acteren en die zin hebben om samen met de anderen een mooie, onvergetelijke musical neer te zetten. Iedereen vanaf ongeveer 16 jaar is welkom.
Naast deelnemers is men ook op zoek naar vrijwilligers die zich op een andere manier willen inzetten zoals decorbouw, kleding maken, schmink, kappen of allerlei andere hand- en spandiensten.

Geïnteresseerd? Kom dan naar de informatieavond op maandag 13 mei om 19.30 uur in de bovenzaal van het parochiehuis (ingang aan de achterzijde) Beeklaan 15 in De Zilk.
Op deze avond wordt informatie gegeven over de musical, uitvoeringen en repetities (op maandagavond). Om de sfeer te proeven wordt ook alvast wat gezongen en geacteerd.

Voor meer inlichtingen/informatie www.hakunamatata-dezilk.nl of stuur een e-mail naar info@hakunamatata-dezilk.nl


Doorstart voor De Beweegschool

buurtsporthuis n Er wordt keihard gewerkt aan de voormalige winkel van De Opmaat aan de Molenstraat 16. Hier is vanaf woensdag 3 april De Beweegschool van Hans en Linda Vink gevestigd.

Door Ina Verblaauw

"We kijken met heel veel plezier terug op de oude locatie, maar zijn heel blij met deze. Van 250 m2 naar 95 m2 lijkt een grote teruggang, maar maakt het wel veel knusser", aldus Hans.

"We blijven een buurtsporthuis: gezellig met een kop koffie, maar er moet ook aan de beweging iets worden gedaan". De stichting, die de Beweegschool sinds kort is, past beter bij het concept.

Inmiddels worden er plannen uitgewerkt met de stichting Alzheimer Nederland om overdag trefpunt te worden voor mantelzorgers, familie, partners van mensen met dementie. Janine en Niels Passchier van De Opmaat zijn blij met de nieuwe invulling van het pand en steken ook de handen uit de mouwen om mee te helpen. Zaterdag 6 april is er een open dag.


NOVO viert jubileum

jubileum n Aanstaande zaterdag sluit NOVO haar achtste lustrumseizoen af met een dag vol wedstrijden op Sportpark Duinwetering, diner en feest.

NOVO is na een fusie tussen een afsplitsing van MSV en DIO in '73 verder gegaan onder de naam NOVO.
Iedereen die bij NOVO heeft gespeeld of familie, vrienden of anderzijds een affiniteit heeft met NOVO is van harte uitgenodigd. Voor € 16,00 kan men aansluiten bij het diner en de feestavond, de kaartjes incl. diner kunnen op de webshop van NOVO gekocht worden, maar 's avonds voor het feest kan een kaartje gekocht worden aan de bar bij Sportpark Duinwetering. NOVO kijkt uit naar een super leuke volleybaldag en ziet graag al haar oud bekenden terug.