B-orkest van Crescendo jubileert in De Muze

noordwijk n Op zaterdagavond 13 april verzorgt Harmoniekapel Crescendo een feestelijk jubileumconcert om het 25-jarig bestaan van het B-orkest te vieren.

Vijfentwintig jaar geleden werd het B-orkest opgericht. Tijdens de Algemene Ledenvergadering van 1994 werd gesproken over de vergrijzing van het orkest. Leerlingen kregen toentertijd één of twee jaar individueel les en mochten daarna meespelen in het orkest.

De overgang van de individuele lessen naar het spelen in het orkest bleek vaak erg groot. De bladmuziek was te moeilijk en het volgen van de aanwijzingen van de dirigent ging menig aspirant-lid boven de pet. Om die problemen op te lossen werd voorgesteld om leerlingen in een wat eerder stadium met elkaar te laten samenspelen. Aan de hand van wat eenvoudiger muziek zou de leerling kunnen wennen aan het spelen in een groep. Dat zou ook goed zijn voor de sociale contacten en bijdragen aan het verenigingsgevoel. Het idee werd verder uitgewerkt en op 20 mei 1994 kwamen de leerlingen van Crescendo, aangevuld met een aantal ervaren muzikanten, voor het eerst bij elkaar. Door de mix van beginnende muzikanten en ervaren leden werd vanaf het begin de basis gelegd voor de nog steeds kenmerkende sfeer binnen het orkest: helpen en geholpen worden. Juist in dit orkest wordt heel duidelijk zichtbaar dat cultuur werkelijk voor verbinding zorgt.

Jubileumconcert

Bij het jubileumconcert op 13 april treden zowel het A-orkest als het B-orkest op. Voor de pauze kan het publiek genieten van het A-orkest onder leiding van Dirk van der Niet en na de pauze is het B-orkest aan de beurt onder leiding van Ad Baljeu. Het optreden van het B-orkest zal op een verrassende wijze gepresenteerd gaan worden via door het orkest gemaakte beeldverhalen en komt de geschiedenis van de afgelopen 25 jaar van het B-orkest visueel en muzikaal tot leven.
Vooral voor oud-leden zal het een feest der herkenning zijn. Daarom hoopt Crescendo op 13 april ook veel oud-leden te ontmoeten om samen terug te kijken naar mooie muzikale tijden.

Het concert wordt gehouden in Theater de Muze, Wantveld 2 en begint om 20.00 uur. Kaarten zijn verkrijgbaar aan de kassa van de Muze of via www.demuzenoordwijk.nl


Mantelzorgbijeenkomst

Noordwijk n Op donderdag 18 april, van 19.00 tot 21.00 uur, houdt mantelzorgondersteuning van Welzijn Noordwijk samen met Notaris Kruis-Sweere een avond over wat er allemaal geregeld kan worden in een levenstestament.

Het levenstestament is een bijzondere vorm van een testament. Een testament werkt pas als je overlijdt, terwijl een levenstestament werkt voor situaties tijdens je leven. Bijvoorbeeld wanneer je door ziekte of ongeval niet meer in staat bent zelf te handelen. In een levenstestament kan iemand worden aangewezen om financiële en persoonlijke belangen te behartigen. Zo blijft de regie behouden en worden de zaken volgens de wensen geregeld. Notaris mr. Kruis-Sweere gaat informeren over, wat er geregeld kan worden in een levenstestament en wil graag met je in gesprek gaan. Je kan vooraf vragen indienen die meegenomen kunnen worden in het verhaal van de Notaris. Graag deze vragen per mail voor 11 april sturen naar aanmelden@welzijnnoordwijk.nl Na afloop is er ruimte om persoonlijke vragen te stellen.
Aanmelden voor deze bijeenkomst kan via een e-mail naar aanmelden@welzijnnoordwijk.nl of bellen naar Gerda van Kooten, tel. 7114334 / 06-40789048. Locatie: De Wieken, Wassenaarsestraat 5.