Wie zijn wij

- Wie zijn wij, dat we niet uit Oost-Europa komen om duizend kilometer verder die verfoeilijke bollen te pellen of die rugbrekende asperges te steken terwijl oma op de kinderen past.

- Wie zijn wij, dat we geen watersnood meer mee hoeven te maken zoals de Mozambikanen nu, waar de lijken de zee indrijven.

- Wie zijn wij, dat we niet met duizenden tegelijk de Middellandse Zee hoeven te trotseren om, als we niet verdrinken, voor een schamel loontje te werken zodat we wat naar onze verre familie kunnen sturen.

- Wie zijn wij, dat we niet in Afghanistan wonen waar je s'morgens niet weet of je s'avonds nog levend thuiskomt.

- Wie zijn wij, dat we Baudet op ons dak krijgen terwijl we nog steeds niet aan Trump kunnen wennen.

- Wie zijn wij, dat we niet in Engeland wonen waar de politiek zo verdeeld is dat ze er zelf niet meer uit komen en hulp vanuit Europa ook niet lijkt te werken.

- Wie zijn wij, dat we in Nederland mogen wonen waar onlangs, na onderzoek, is vastgesteld dat we het meest tevreden volk zijn.

- Wie zijn wij, dat we in een land leven waar we elkaar niet voor en na de verkiezingen de kop inslaan maar gewoon weer vredig verder leven.

- Wie zijn wij, dat we bollenkweker kunnen zijn en zo, na een explosie van bloemen, bezoekers uit de hele wereld kunnen verbazen met onze kleurige velden.-

Wie zijn wij, dat we in Noordwijkerhout wonen; op naar de bloemendagen en naar Pasen!

Aad van Ruiten