Arrangeurs Tineke Geerlings en Marleen Straathof zijn hart bezig met de opbouw van het Flower Event. | Foto: PR
Arrangeurs Tineke Geerlings en Marleen Straathof zijn hart bezig met de opbouw van het Flower Event. | Foto: PR Foto:

Flower Event voor de (kerk)deur

Noordwijkerhout n De Bollenstreek kleurt en geurt momenteel volop; het seizoen is zonnig van start gegaan en in de regio staan de komende dagen veel bloemrijke evenementen gepland.

Een van deze evenementen is het Flower Event in de Witte Kerk. Arrangeurs Tineke Geerlings (Typisch Tien) en Marleen Straathof (Marleen's Groendecoratie) startte afgelopen weekend met de opbouw van het grootse bloemenevenement in de monumentale Witte Kerk in het centrum van Noordwijkerhout.

Noordwijkerhoutse kwekers hebben spontaan en massaal bolbloemen aangeleverd en onder het thema Flower Power zijn er verrassende arrangement uitgewerkt.

Het Flower Event wordt op woensdag 10 april om 10.00 uur op spectaculaire wijze geopend en is tot en met zaterdag 13 april te bezoeken van 10.00 tot 17.00 uur.

De toegang is vrij.


kernen n De drone is opgestegen in de Ruigenhoek bij De Zilk en laat een prachtig geheel zien van zee, duinen en bollenvelden die al aardig op kleur zijn. Met deze temperatuur is het over een week nóg mooier dan het nu al is. Een bijzonder overzicht van de gefuseerde gemeenten Noordwijk en Noordwijkerhout met de vier kernen in beeld. | Foto: Chris de Jong


Bijeenkomst 'Autisme en Vrouwen'

Noordwijkerhout n Over autisme bij vrouwen is minder bekend dan over autisme bij mannen. Toch komt het vaker voor dan men denkt. De uitingsvormen tussen mannen en vrouwen zijn vaak verschillend. Op donderdagavond 11 april wordt er een autismebijeenkomst georganiseerd in Noordwijkerhout over dit onderwerp. Iedereen die belangstelling heeft voor autisme is welkom.

Autisme kenmerkt zich soms bij vrouwen anders dan bij mannen. Daardoor wordt het nog te weinig herkend.

Helen is een vrouw met ASS. Haar partner Geert is een man met ASS. Ondanks dezelfde diagnose bevinden zij zich op verschillende plekken in het Autismespectrum. Tijdens een avondvullende presentatie reflecteren zij op persoonlijke ervaringen tijdens verschillende fasen van hun leven, vriendschappen en relaties maar ook hun talenten en beperkingen. Daarbij kijken ze naar onderlinge verschillen, overeenkomsten en ook wat ze denken nodig te hebben gehad op moeilijke momenten. In combinatie met bestaande theorieën en cijfers hopen zij een allround beeld te geven waar zowel andere mensen met ASS alsmede hun ouders/verzorgers en professionele begeleiders iets van opsteken. De verschillen tussen mannen en vrouwen met autisme zullen duidelijker worden.

De bijeenkomst is bij Stichting Ontmoetingscentrum Puyckendam, Pilarenlaan 4P1 in Noordwijkerhout. De deuren gaan om 19.30 uur open. Het officiële gedeelte begint om 20.00 uur en eindigt om 21.30 uur.

Voorafgaand en na afloop van de lezing is er een informatiemarkt. Er zijn geen kosten aan deze avond verbonden. Er wordt wel verzocht vooraf aan te melden bij de NVA Zuid-Holland via talitha.kaptein@planet.nl o.v.v. 'autisme bijeenkomst 11 april'. In de vijf gemeenten uit de Duin- en Bollenstreek worden roulerend bijeenkomsten georganiseerd. Iedere bijeenkomst heeft een apart thema.

Deze avond wordt georganiseerd door Gemeente Noordwijk, de Nederlandse Vereniging voor Autisme, Stichting MEE en een groep ervaringsdeskundigen. Daarnaast zijn diverse organisaties vertegenwoordigt op de informatiemarkt.


Afbeelding