Afbeelding
Foto:

Scholentoernooi BC Bios

Badminton n Op woensdag 3 april organiseert badmintonclub BCBios een scholentoernooi in Noordwijk. Dit toernooi is voor alle kinderen uit de groepen 5 t/m 8 van de Noordwijkse basisscholen.

Badminton groeit aan populariteit. Het wordt steeds vaker gespeeld bij de gymlessen op school. Het is een teamsport waarbij er geen lichamelijk contact is met je tegenstander. Hoewel het één van de snelste racketsporten is, wordt badminton beoefend door jong en oud en op allerlei niveaus.

Op woensdag 3 april tussen 14.00 en 16.00 uur worden partijtjes gespeeld, de zogenaamde dubbels of mixen. Elk team bestaat uit 2 leden; jongens of meisjes dat maakt niet uit, ook een mix is mogelijk. Twee teams spelen tegen elkaar. Op de camping proberen we zo vaak mogelijk over te spelen, nu is het de bedoeling om de shuttle zo snel mogelijk bij de andere partij op de grond te krijgen.

Welke school slaagt erin de meeste partijen te winnen? Geef je alleen of samen met een vriendje/vriendinnetje op bij jeugd@bcbios.nl. De eerste aanmeldingen zijn al binnen, dus wacht niet te lang want er is een maximum aantal deelnemers. Je kunt ook aanmelden via Sjors Sportief of kijk op www.bcbios.nl


Opnieuw winst voor TOV

Tafeltennis n In de uitwedstrijd heeft TOV vrijdag opnieuw een kleine overwinning behaald op De Repelaer in Spijkenisse. Dat betekende de derde overwinning op rij voor de Noordwijkers en daarmee is de richting naar handhaving in de tweede klas ingeslagen. Het werd 2-3. De 'Man of the match' was dit keer Jos de Kremer die in zijn enkelpartijen ongeslagen bleef.

Het TOV-team bestond dit keer uit Jos de Kremer en Michiel van der Klugt. Beiden begonnen voortvarend aan deze ontmoeting. Eerst was het De Kremer die in 5 games zijn tegenstander John van der Draai nipt de baas bleef waarna Van der Klugt in drie games de 0-2 voorsprong bewerkstelligde.

Het volgende dubbelspel werd door de thuisclub moeiteloos gewonnen. Vervolgens beet Van der Klugt in het stof in zijn beurt tegen Van der Draai. Stand dus 2-2 en de laatste partij moest de beslissing voor de winst brengen. De Kremer kweet zich prima van zijn taak door Wim Muit van de Repelaer in drie games zijn tweede nederlaag toe te brengen en de eindstand op 2-3 te bepalen.

Een prima uitslag maar TOV is nog lang niet helemaal veilig omdat er in de drie laatste wedstrijden nog wel enkele serieuze hobbels zijn te nemen. Dat is meteen aanstaande vrijdag al het geval want dan komt de nieuwe koploper Pingwins uit Den Haag op bezoek. In de uitwedstrijd leidde dat tot een flinke nederlaag (4-1).