Afbeelding

Fluks grijpt naast winst

korfbal n Afgelopen zaterdag kwam het door blessures geteisterde Fluks in actie tegen DOC uit Bussum. Net als Fluks staat DOC laag op de ranglijst dus op voorhand hadden de Noordwijkse korfballers kans op een goed resultaat.

De start van DOC was echter beter, en binnen 2 minuten stond het 0-2. Nadat Hylke Merks de eerste Fluks treffer liet aantekenen was hij kort daarna nogmaals succesvol. Deze tweede treffer werd echter afgekeurd wegens vermeend duwen onder de korf. Fluks zette door en Willemiek van Duijn zorgde alsnog voor de gelijkmaker. Daarna ging de score over en weer. DOC sloeg op 5-7 een klein gaatje maar aanvoerder Marlou Passchier zorgde met er met twee scores voor dat halverwege de ploegen met 7-7 konden gaan rusten.

Na rust ging scheidsrechter Vermeul door met rommelig fluiten waarbij Fluks een aantal keer werd benadeeld. In totaal werden maar liefst 4 Fluks treffers afgekeurd, en kreeg DOC een aantal dubieuze strafworpen te nemen. Desondanks wist Fluks keer op keer een kleine voorsprong te nemen, mede door sterk verdedigend spel van Daan Passchier. Nadat DOC vlak voor tijd op 13-13 gelijk kwam, scoorden zij in de laatste minuut alsnog de winnende treffer waardoor zij met 13-14 aan het langste eind trokken.

Weer liet Fluks een goed resultaat door de vingers glippen en deden ze zichzelf te kort. Volgende week speelt Fluks de laatste wedstrijd dit zaalseizoen in Hillegom tegen kampioen SDO.