Stef van der Zalm aan de bal. | Foto: Johanna Wever
Stef van der Zalm aan de bal. | Foto: Johanna Wever Foto:

SJC tegen Stedoco naar ruime winst: 6-3

Voetbal n SJC begon gedreven aan de wedstrijd tegen Stedoco. Het in de slotminuten verspelen van een voorsprong was een eigen leven gaan leiden. In de week na het afschuwelijke verlies tegen ONS Sneek was er klaarblijkelijk intern orde op zaken gesteld. Dit keer mocht verdediger Trecy Kapata zijn rentree in de basis maken en zag men SJC vooral het centrum van deze verdediging wat compacter spelen dan voorheen.

Maar de eigen speelstijl werd verder geen geweld aan gedaan. Met veel druk op de tegenstander werd vanaf het begin de basis gelegd voor een uitstekende wedstrijd. Met vooral de snelle Yousef al Baouchi in een uitstekende vorm ging het direct al heel erg goed . SJC domineerde en Stedoco leek volkomen verrast te worden door een snel en perfect combinerend SJC. Daardoor voltrok zich in het eerste kwartier een niet voor mogelijk gehouden scenario. Eerst nog werd de doorgebroken al Baouchi afgestopt. Even later echter mocht een volkomen vrijstaande Melvin van Stijn, op aangeven van Tom Duindam, aanleggen en raak schieten:1-0. Kort daarna stuurde dezelfde van Stijn el Baouchi de ruimte in. De behendige vleugelspits bedacht zich geen moment en ook hij schoot raak: 2-0.

SJC leek volkomen in zijn element en de SJC-voorwaartsen brachten de Stedoco-verdedigers zichtbaar tot wanhoop . Na 13 minuten spelen glipte El Baouchi opnieuw behendig tussen 2 verdedigers door en bood Tom Duindam de kans om scoren. Een buitenkansje wat aan de spits altijd is besteed: 3-0.

Ongeloof

Op de tribune keken de supporters vol ongeloof naar het scorebord maar het stond er echt: 3-0. Stedoco beseft dat er uit een ander vaatje getapt moest worden en zij voerde de druk op SJC op. Wat resulteerde in een aantal mogelijkheden en een serie corners. Uit een daarvan was het Habtemariam die raak kopte :3-1. Op de tribune werden supporters onrustig vooral nadat Hayri Pinarci vlak voor rust, opnieuw vanuit een corner, op de lat kopte. Maar met de 3-1 voorsprong kwam, tot opluchting van SJC, het rustsignaal.

Na de thee nam SJC opnieuw direct het initiatief. Stedoco werd wederom onder druk gezet. Het was Melvin van Stijn die, met een perfecte volley van buiten het strafschop gebied, de bal in de rechter bovenhoek liet ploffen: 4-1. Even was er nog een incident die de wedstrijd ontsierde.

Melvin van Stijn probeerde te verhinderen dat Stedoco heel snel een vrij trap kon nemen. Daarbij werd met een wel erg grove charge tegen de grond geschopt. Met als gevolg een gele kaart voor de Stedoco-speler Barradas. Hierna escaleerde het met als gevolg veel duw- en trekwerk en verbaal geweld. Een laconieke scheidsrechter Gert Keijl stond erbij en keek er na. En liet nadat de rust toch weer was weergekeerd het spel simpelweg hervatten. Kort hierna kwam SJC ook nog op 5-1. Abbas el Tamimy knokte zich op rechts langs de verdediging en leverde een perfecte voorzet af. Welke door Tom Duindam pardoes achter keeper Smith werd gewerkt.


Paniek

Even raakten de SJC-supporters nog in paniek. Dit nadat Stedoco eerst de 5-2 en even later zelfs de 5-3 achter keeper Haggerty deponeerde. De vrees voor een herhaling van het weggeven van de verkregen voorsprong groeide bij supporters en zelfs bij de technische staf. Maar het was Yousef el Baouchi die aan alle onzekerheid een eind maakte door in de slotminuten voor een 6-3 eindstand te zorgen.

Zaterdag speelt SJC in Harderwijk tegen VVOG. Het is zaak om ook daar een overwinning weg te slepen om daarmee de kans om nacompetitie te ontlopen weer wat dichterbij te brengen.


Fluks A2 behaalt kampioenschap

korfbal n Na een spannende competitie wist Fluks A2 afgelopen zaterdag het kampioenschap binnen te halen.

Madjoe uit Rijnsburg werd met 10-6 verslagen waarna het feest kon losbarsten. Dit team gaat niet alleen binnen het veld maar ook daarbuiten voor elkaar door het vuur, en menige wedstrijd werd door vechtlust op karakter gewonnen. Onze felicitaties voor spelers en begeleiders met dit mooie resultaat.