V.v. Noordwijk viert de 1-2 met de meegereisde supporters. | Foto: OrangePictures Foto:

Noordwijk niet zonder moeite langs Achilles '29

Voetbal n De uitwedstrijd in Groesbeek tegen laagvlieger Achilles '29 was op papier natuurlijk goed voor een ruime overwinning van de koploper. Maar gemakkelijk was het deze keer zeker niet. Sterker, gesteld kan worden dat Noordwijk eigenlijk heel fortuinlijk was en dat Achilles'29 een deling van de punten best had verdiend.

Noordwijk begon, met Bosma en Le Congé in de basis, weer als vanouds. Want het was, nadat eerder al Bröcker kansrijk was geweest, reeds de vijfde minuut dat Achefay voor Noordwijk wist te scoren: 0-1. De Noordwijkers kregen ook het geluk aan hun zijde toen een terecht toegekende penalty keihard op de paal werd geschoten. Hierna verliep de wedstrijd gelijk op. Met regelmaat kwamen ook de Groesbekers gevaarlijk door waarbij de lange trap zeker niet werd geschuwd. Maar als het een keer spannend werd dan was er Rondeltap, die ook deze keer zich liet gelden als een betrouwbare doelwachter. In aanvallend opzicht was Noordwijk na het eerste offensief nauwelijks meer gevaarlijk geweest. Langs de lijn klonk hier dan ook kritiek op Zethof, die het aandurfde om topscorer Tjeerd Westdijk buiten de ploeg te laten. Wel begrijpelijk want die paar keer dat James het de Achilles-verdediging lastig maakte werd de gebruikelijke inbreng van Westdijk wel degelijk gemist.

De verwachting dat de coach zijn spits direct na de rust wel zou inbrengen werd niet gehonoreerd. Ook niet nadat Achefay in de 66e minuut geblesseerd moest afhaken. Op de plaats van de nuttige middenvelder kwam de van een blessure herstelde Smith, zijn opwachting maken. Een bewijs dat Zethof het aanvallend even wilde laten voor wat het was en dat hij de verdedigende kwaliteiten van Smith wilde benutten om de beperkte voorsprong veilig te stellen. Direct daarna had Denzel James de wedstrijd in het slot kunnen gooien. Zijn doelpoging werd echter door de keeper onschadelijk gemaakt.
Kennelijk het sein voor Zethof om toch maar zijn topscorer in het veld te brengen. Met nog 20 minuten te gaan moest Bosma zijn plekje af staan aan een op revanche beluste Westdijk. Die zich direct liet zien met een knal die echter ver over ging. Hierna zagen we een schot van Wendt die het houtwerk trof.

Hiermee gaf Noordwijk duidelijk te kennen dat men op zoek was naar de tweede treffer. Toch was het niet Noordwijk maar Achilles´29 dat tot scoren kwam. Vanuit een toegekende vrije trap verdween de bal, zo'n 7 minuten voor tijd, zomaar achter Rondeltap: 1-1.

Kennelijk voor Westdijk het sein er een schepje bovenop te doen. Want na 4 minuten was het de getergde spits die zijn grote waarde voor Noordwijk met een fraai doelpunt onderstreepte: 1-2.

Achilles'29 begreep dat hiermee was de wedstrijd dan toch was gespeeld. Zij gaven James de ruimte om in de slotminuut ook nog de 1-3 te laten aantekenen. Een terechte een iets geflatteerde maar wel zeer welkome overwinning voor de Noordwijkers.

Een overwinning, die de basis kan zijn om komende zaterdag ook tegen ONS Sneek de weg te effenen naar een mooi slot van deze competitie. Het is voor Noordwijk in ieder geval zaak om de grote concurrent Quick Boys, op de huidige 5 punten achterstand te houden.