Het eerste kernbezoek trok bedroevend weinig animo. | Foto: Ina Verblaauw
Het eerste kernbezoek trok bedroevend weinig animo. | Foto: Ina Verblaauw Foto:

Kernbezoeken college uit de startblokken

rustig n Het college van Burgemeester en Wethouders bezoekt de vier kernen van de nieuwe gemeente. Elk collegelid heeft een kern onder zijn hoede genomen. Donderdag 21 maart was als eerste de kern Noordwijk Binnen aan de beurt.

Door Ina Verblaauw

In Sportpark Duinwetering werd door kernwethouder Dennis Salman het spits afgebeten. Helaas was bij deze eerste avond de opkomst zeer laag. Slechts tien bewoners van Noordwijk Binnen kwamen op de uitnodiging af. Misschien kwam het door de kwalificatiewedstrijd van het Nederlands Elftal, of zo verwoordde Salman "omdat de bewoners van Noordwijk Binnen heel tevreden zijn".


Door de kleine opkomst was er voldoende ruimte voor het College om met de aanwezigen in gesprek te gaan over de zes aangeboden onderwerpen: verkeer, vervoer en parkeren; zorg, welzijn, jeugd onderwijs en ouderen; sport, cultuur, toerisme en recreatie; milieu, groen, natuur, duurzaamheid en energie; woonomgeving, leefomgeving en afval; woningbouw en monumenten. Bij deze onderwerpen was het de bedoeling tips te verstrekken en tops te benoemen. Het doel van de avond is ervoor te zorgen dat het fijn blijft om te wonen in Noordwijk Binnen.

Trots

Burgemeester Jon Hermans gaf halverwege de avond een kort intermezzo op wat haar zoal opviel. "Veel mensen zijn trots op Noordwijk Binnen. Zelf was ik verbaasd over zoveel moois in deze kern".

Haar viel ook op de tops over de vele bloemen, goede zorgvoorzieningen, de verbeter je buurt-app werkt goed en de tips over bespeelbaar groen, handhaving parkeerbeleid en een inburgeringscursus andersom.

De daarna ingeplande speeddate met wethouder Salman kwam te vervallen omdat iedereen de gelegenheid inmiddels had gehad met één of meerdere wethouders van gedachten te wisselen. Leo Salman greep zijn kans om een pleidooi te houden om alsnog woningbouw te realiseren in Bronsgeest en deed een beroep op het College de plannen te herzien.

Vervolg

De volgende kernbijeenkomsten zijn op dinsdag 26 maart in Radisson Blu Palace Hotel met kernwethouder Henri de Jong, maandag 1 april in de Witte Kerk met kernwethouder Sjaak van den Berg en dinsdag 9 april in De Duinpan met kernwethouder Roberto ter Hark. Alle avonden beginnen om 19.30 uur.

Daarnaast heeft de gemeente een digipanel opgezet. Inwoners kunnen meedenken en hun mening geven over actuele onderwerpen die spelen. Hiermee kunnen inwoners meehelpen richting te geven aan de gemeente Noordwijk. Informatie en aanmelden via www.noordwijk.nl/digipanel


Duinrand Apotheek opent deuren weer op maandag 1 april

heropening n "Eindelijk is het zover, na maanden van verbouwing, gaan we weer open" zegt Quintijn de Ruiter, apotheker van SAB Apotheken met een glimlach. Kosten noch moeite zijn er gespaard om de Duinrand Apotheek te verbouwen tot een apotheek met een moderne uitstraling waar klanten weer optimaal bediend kunnen worden.

Noordwijkers hebben de afgelopen negen maanden de verbouwing aan de Nieuwe Zeeweg stap-voor-stap kunnen gadeslaan. Op 1 juli 2018 is men begonnen met het leeghalen van de apotheek, vervolgens is de hele binnenkant gestript om daarna alles opnieuw in te richten en verder zijn er zelfs delen bijgebouwd. En na 9 maanden hard werken staat er weer prachtig, modern en toekomstbestendig pand aan de Nieuwe zeeweg 1.

Apotheek De Duinrand is onderdeel van de Samenwerkende Apotheken Bollenstreek (SAB) met apotheken in Noordwijk, Noordwijkerhout en Voorhout. In Noordwijk heeft de SAB naast De Duinrand nog twee apotheken, in Noordwijk Binnen en Noordwijk aan Zee. Door de verbouwing en vergroting van de Duinrand Apotheek is besloten om Apotheek Noordwijk Binnen (Heilige Geestweg 28) vanaf vrijdag 29 april te sluiten. Quintijn zegt hierover: "Natuurlijk vinden we het vervelend om Noordwijk Binnen te sluiten want onze klanten zijn gewend aan deze apotheek. Maar we zijn er van overtuigd dat we de dienstverlening vanuit de Duinrand Apotheek minstens zo goed kunnen doen. Mochten klanten de afstand naar de nieuwe locatie moeilijk kunnen overbruggen, dan kunnen we de medicijnen altijd nog bezorgen."
De nieuwe apotheek is ruim, licht en beschikt over 8 balies en 2 spreekkamers. Daarnaast heeft de apotheek een afhaalautomaat waarbij u 24 uur per dag, 7 dagen per week uw medicijnen kunt afhalen.

Afbeelding