Lezing over 5000-soortenjaar

natuur n Op vrijdag 29 maart is er, aansluitend aan de algemene ledenvergadering van de Vereniging voor Natuur-en Vogelbescherming Noordwijk, om ca. 20.30 uur een lezing over het 5000-soortenjaar in Nationaal Park Hollandse Duinen. Deze vindt plaats in het Jan Verwey Natuurcentrum, zilverschoon 20.

Het 5000-soortenjaar is een initiatief van Dunea, Staatsbosbeheer, EIS kenniscentrum insecten en Waarneming.nl
In 2018 werd een jaar lang de natuur in Nationaal Park Hollandse Duinen in kaart gebracht. Het doel van dit themajaar was: laten zien hoe rijk en bijzonder de flora en fauna in dit gebied is door het vinden van meer dan 5000 verschillende soorten. Het soortenjaar is een ideale gelegenheid om kennis te maken met een hoeveelheid aan soorten in het gebied en met de verschillende natuurorganisaties die in het duin actief zijn.
Tevens worden de verzamelde gegevens gebruikt voor het natuurbeheer en voor onderzoek. Aan het eind van 2018 was het aantal van 5000 soorten ruimschoots gehaald.
De teller stond op 6812 soorten. Vincent Kalkman, verbonden aan het project namens EIS Kenniscentrum / Naturalis, doet verslag van de opvallende resultaten en hoogtepunten van dit bijzondere jaar.


De kracht van Hanna

Viering n Als afsluiting van de Boekenweek met het thema 'De moeder, de vrouw', wordt er in Boekhandel Van der Meer. De Keuvel 1, een viering gehouden over de kracht van vrouwen.

Dominee Janneke Nijboer geeft samen met het team van Windkracht 3pt0 vorm aan deze bijeenkomst. Het verhaal van Hanna, uit de bijbel, staat centraal en wordt afgewisseld door livemuziek van Delight, poëzie en een verrassend ritueel om ieders eigen kracht te versterken. De viering wordt gehouden op zondag 31 maart en begint om 13.00 uur.


Inzamelavond najaarsmarkt

spullen n Dit jaar houdt wijkgemeente Ichthus weer een najaarsmarkt. Vrijdagavond 29 maart van 19.00 tot 20.00 is er de mogelijkheid om spullen voor de rommelmarkt in te leveren. Lekker aan het opruimen? Heeft u spullen voor de rommelmarkt? Dan bent u welkom om dit in te leveren op Houtkrocht 2.