Winst op Avanti geeft TOV weer wat lucht

Tafeltennis n De 3-2 overwinning in de uitwedstrijd tegen Avanti in Hazerswoude geeft weer even lucht voor de Noordwijkers. Met Avanti en De Repelaer is het in degradatiestrijd gewikkeld. Op de zes deelnemende teams degraderen er twee naar de derde klasse. Na deze wedstrijd staan zowel Avanti als TOV op tien punten uit vijf wedstrijden. De Repelaer sluit de rij met zes punten maar heeft een wedstrijd minder gespeeld die voor volgende week op het programma staat.

TOV kwam uit met Ingrid Hoek en Michiel van der Klugt. Hoek begon de avond tegen de jeugdige Dave van Keulen. Het kenmerkende open spel van jeugdigen was voor Hoek geen probleem en in drie games scoorde zij het eerste punt. Van der Klugt speelde in de volgende partij tegen Dennis Pronk, een ervaren speler die weinig heel liet van hem. In vier games werd de stand weer gelijk.

Gelijk

Het volgende dubbel ging voortvarend voor TOV en het punt werd gepakt in vier games. Van der Klugt was vervolgens aan de beurt tegen Van Keulen. Hierbij kwam de TOV-er niet in zijn spel. De bekende backhandsmash van Van der Klugt kon niet worden toegepast omdat de tegenstander nadrukkelijk en slim de forehand van Van der Klugt opzocht. Na vier games was de stand weer gelijk: 2-2.


De laatste partij moest dus de beslissing brengen. Hoek wist de aanvalsdrift van Pronk goed te beteugelen door veel backspin toe te passen en zelf de aanval te kiezen als de gelegenheid zich voordeed.

Handhaven?

Ook nu waren er vier games nodig om het derde punt voor TOV de scoren. Er zijn dus nog mogelijkheden op handhaving voor debutant TOV, maar dan zullen er in de komende wedstrijden nog heel wat punten bijeen geraapt moeten worden.

Of dat komende vrijdag zal lukken als koploper Twenty-one Up uit Rotterdam op bezoek komt wordt ernstig betwijfeld want in de uitwedstrijd werd TOV enkele weken geleden met een 5-0 nederlaag naar huis gestuurd.