PUUR is kritisch over handelswijze college

vragen n In deze raadsperiode neemt PUUR de rol van oppositiepartij serieus. Dat is al eerder gebleken tijdens de debatten in de raadsvergaderingen. Dat blijkt deze week opnieuw bij de schriftelijke vragen die werden ingediend

De fractie van PUUR wil meer weten over een ingediende zienswijze bij de Regionale Dienst Openbare Gezondheidszorg Hollands Midden. Dat is een gemeenschappelijke regeling waaraan Noordwijk zich heeft verbonden en die uitvoering geven aan diverse wettelijke taken zoals o.a. Volksgezondheid, ambulancevervoer geneeskundige hulpverlening en kinderopvang. De genoemde organisatie bracht een kadernota 2020 uit waarop het college, zonder de raad hierover in te lichten en zonder de zienswijze aan de raad voor te leggen, deze zou hebben ingestuurd. Met daarin geuite zorgen van financiële aard. Bovendien zou de zienswijze al zijn verstuurd voordat hier een collegebesluit over werd genomen.

PUUR vraagt zich bij monde van fractievoorzitter Taetske Visser af hoe het mogelijk is dat het voor het college niet haalbaar was om binnen 3 maanden de bedoelde kadernota aan de gemeenteraad voor te leggen. En een belangrijke vraag is tevens waarom de verantwoordelijk portefeuillehouder Salman niet de regie heeft gevoerd bij de behandeling ervan. En ook waarom hij niet in staat bleek het collegevoorstel met betrekking tot de zienswijze, wel op tijd ter kennisneming aan de raad toe te sturen. Dat aan deze kritiek grote politieke consequenties verbonden worden lijkt vooralsnog wat erg ver te gaan.


Politieke agenda met veel onderwerpen

raadsagenda n De Noordwijkse politiek moet deze week flink aan de bak met een groot aantal belangrijke ontwikkelingen op de agenda. Met de verandering van het politieke spectrum zijn nieuwe prioriteiten aangekaart. Al eerder genomen besluiten behouden hun politieke status. Zoals de verregaande besluiten rond de ontwikkeling van de Maarten Kruytstraat.

Maar ook over het Noordwijkse strand wordt weer eens gepraat. Het voorstel ligt er om de Nota van Beantwoording inspraak- en vooroverlegreacties met betrekking tot het voorontwerp-bestemmingsplan vast te stellen. Waarna het ter inzage leggen van dit ontwerpbestemmingsplan kan plaatsvinden. Om de vele belanghebbende de gelegenheid te geven hun zienswijze in te dienen. Uiteindelijk gaat het om het ruimtelijk vertalen van het gemeentelijk beleid dat al werd vastgelegd in de Strandnota 2015-2020 inclusief noodzakelijk aangebrachte wijzigingen. De politiek spreekt zich hierover, na de commissievergadering van 12 maart, in de raadsvergadering van 19 maart, er definitief over uit.


Offem Zuid

Een totaal ander onderwerp is het beeldkwaliteitplan van Offem Zuid. Niet over het deel waar nu al zichtbaar bebouwing wordt gerealiseerd. Het gaat nu om dat braakliggend deel wat is gelegen tussen de Achterweg de verlengde Beeklaan en de N206.
Er is een uitwerkingsplan in voorbereiding waarbij hele bijzondere ideeën en eigentijdse interpretaties. De historie zou de basis zijn om te komen tot een eigentijdse vertaling van de eerdere aanwezigheid van boerderijen en bijbehorende bijgebouwen en het boerenerf. En men wil vooral de verkaveling baseren op de oorspronkelijke historie verkaveling van dit gebied. Het wordt een heel theoretische uitwerking van de historie waarbij voormalige strandwallen en strandvlakten ook een rol moeten spelen.