Afbeelding
Foto:

Vrijwillige klussendienst

Het is weer voorjaar. De tijd van het jaar waarin mensen de grote voorjaarsschoonmaak plannen. Want zeg nou zelf, het is toch leuker om in een onkruidvrije tuin een boekje te lezen in de zon. Of om de rust te nemen om de administratie weer op een rijtje te zetten en de inkomsten en uitgaven balans onder de loep te nemen.

Het lijkt soms zo gepiept. Even dat schilderijtje ophangen, even het onkruid uit de tuin plukken, even de administratie op een rijtje zetten. Vaak gaan de klusjes tussendoor of snel na het werk. Het weekend is ook een goed moment om even bij te klussen. Maar wat nou als je niet in staat bent om zelf het klusje te klaren?

Een klusje in huis kan een kleine actie zijn, maar wel één waar je als een berg tegenop kan zien. Je wil wel, maar het lukt je niet. Je hoofd zit te vol en je weet niet waar je moet beginnen. Of je netwerk wordt steeds kleiner en je weet niet bij wie je aan de bel kan trekken voor een helpende hand. Je bent gewend om alles zelf te doen, maar je merkt dat het de laatste tijd wat moeizamer gaat. En tja, het is ook weer tijd om je belastingaangifte te doen. Maar is de aanvraag wel compleet? Het zou fijn zijn om daar wat ondersteuning bij te krijgen.

We zien dat er steeds meer vrijwilligers zijn die klusjes willen doen voor anderen. Zo is de klussendienst ontstaan. Verschillende vrijwilligers die het leuk vinden om in de tuin iets te doen, iets in elkaar te timmeren of te helpen met vragen op administratief gebied.
We krijgen veel positieve reacties terug en mensen zijn weer opgelucht als er een klusje is geklaard en de actielijst weer wat korter wordt.

Heb je een klusje?

Heb je een praktisch klusje liggen en weet je niet hoe je het moet aanpakken of zoek je een vrijwilliger? Neem dan contact op met Aleid Guijt, aleid.guijt@welzijnnoordwijk.nl of bel 06-40237165.

Voor vragen op administratief gebied kun je ook bij ons terecht. Toch wel handig misschien bij het invullen van de belastingaangifte of het sorteren van je administratie.

Koffie & Geldzaken heeft elke dinsdag van 14.00-17.00 uur een gratis inloopspreekuur op het sportpark Duinwetering. Hier zitten professionele vrijwilligers klaar om je vragen te beantwoorden. Als je niet in staat bent om naar het sportpark te komen is ondersteuning bij je thuis ook mogelijk. Neem contact op met Aleid Guijt voor de mogelijkheden.