Iconenwijding in Maria Ter Zee

Relikunst n Op zaterdag 16 maart om 19,00 uur zullen in de Maria ter Zee kerk alle iconen, zoals geschilderd door de leerlingen van iconenschilder Piet van der Ploeg, worden gewijd.

Hiermee wordt de identiteit tussen de geschilderde beeltenis en het hemelse oerbeeld door de kerk bevestigd. Het schilderen van iconen is een religieuze kunstvorm die is omgeven met veel tradities en regels. Iconen laten de beschouwer een glimp opvangen van een andere wereld en worden daarom ook wel vensters op de eeuwigheid genoemd. Icoon betekent letterlijk afbeelding of gelijkenis en ze hebben dan ook vaak Christus of Maria als onderwerp. Deze iconenwijding is onderdeel van de Zaterdag-anders-viering die om 19.00 uur begint. De iconenwijding zal traditiegetrouw muzikaal worden omlijst door het Kozakken Ensemble o.l.v. Ludmila Romanova.


St. Ignatiuskoor zingt in de Buurtkerk

Concert n Dit voorjaar vinden er in de Buurkerk een aantal concerten plaats verzorgt door Engelse koren en orkesten. Zaterdag 23 maart is het tijd voor het St. Ignatius College. Dit is een katholieke jezuïetenschool in Enfield, Groot-Londen voor jongens van 11 tot 19 jaar oud.

De school heeft een lange geschiedenis van muziek maken met een bloeiend buitenschoolse muziekprogramma, waaronder een strijkorkest, een Afrikaanse drumgroep, een brassband, een koor, een close harmony-groep en een gitaarensemble. De jongens treden regelmatig op voor massa's en concerten, zowel op school als in de lokale gemeenschap.

Zaterdag 23 maart komen ze naar Noordwijk en verzorgen er een een programma in de Buurtkerk aan de Hoofdstraat 10. Op het Programma staan o.a.: Missa Festiva van Leavitt, Alleluia van G Young, Joyful, Joyful van Beethoven/van Dyke en The Water is Wide. Het concert begint om 20.00 uur, de deuren van de Buurtkerk gaan om 19.30 uur open. De toegang is gratis.