Dirk Bouman (l) en Roald Laport tekenen de overnamepapieren. | Foto: Lars de Neus (OWN agency)
Dirk Bouman (l) en Roald Laport tekenen de overnamepapieren. | Foto: Lars de Neus (OWN agency) Foto: Lars de Neus (OWN agency)

Uitgeverij Verhagen BV neemt LOS Magazine over

overname n Uitgeverij Verhagen BV in Katwjk heeft per 1 maart 2019 LOS magazine, het stadsmagazine van Leiden overgenomen. Verhagen bestaat bijna 100 jaar en geeft meer dan 11 kranten uit in groot Leiden, de Kust- en Bollenstreek.

Dirk Bouman – directeur Uitgeverij Verhagen: "Wij zijn een gezond mediabedrijf met lokaal zeer sterke titels rondom Leiden. In Leiden zelf zijn we pas kort actief. LOS is een bewezen titel met een aantrekkelijk format en groot bereik. Het beleid de liefde voor Leiden. Wij nemen die liefde graag op in onze familie. Daarnaast is het geweldig dat Roald Laport de komende jaren een rol gaat spelen als adviseur commerciële content en partnerships binnen ons bedrijf. Zo kunnen we optimaal gebruik maken van zijn kennis, creativiteit, netwerk en liefde voor de stad."

Roald Laport – oprichter en voormalig uitgever LOS Magazine: "Het is geweldig dat het kindje waar mijn ondernemersavontuur 14 jaar geleden mee begon, een nieuw leven krijgt binnen dit prachtige mediabedrijf. En des te leuker dat ik de komende jaren een rol blijf spelen in de verdere ontwikkeling. Ondanks dat het aansturen van OWN agency mijn absolute passie is, stromen er ontegenzeggelijk papiervezels door mijn aderen. We hebben grote plannen en kunnen niet wachten om deze vorm te geven."

Vertrouwd format en groter bereik

LOS behoudt het vertrouwde format, maar transformeert naar een 'Vrijetijdskrant'. En gaat van 6 keer per jaar naar 11 keer per jaar. Daarnaast stijgt het bereik behoorlijk. Naast de vertrouwde displays in en om het centrum van de stad, worden de magazines in de omliggende wijken op de laatste dinsdag van de maand huis-aan-huis verspreid. Tevens wordt LOS - in dezelfde week - als bijlage mee verspreid met het Leiderdorps weekblad en Oegstgeester courant. Hierdoor stijgt de totale oplage naar meer dan 70.000 exemplaren.

De Leidenaar, die het brede nieuws uit Leiden verzorgt, gaat weer naar tabloidformaat, zoals de andere Nieuwsbladen van Uitgeverij Verhagen. De Leidenaar wordt de eerste drie weken van de maand huis-aan-huis verspreid, LOS de laatste week van de maand. LOS zal samen met de Leidenaar, het Leiderdorps Weekblad en de Oegstgeester Courant binnen Uitgeverij Verhagen de Media Combinatie Groot Leiden vormen.

De specificaties van alle titels zijn te vinden op www.grootleiden.com

Meer informatie over Uitgaverij Verhagen is te vinden op www.uitgeverijverhagen.nl


Echtpaar Heemskerk-Slats 60 jaar getrouwd

diamant n Burgemeester Hermans-Vloedbelt bracht maandag 25 februari een bezoek aan het echtpaar Heemskerk, sinds enige jaren woonachtig in WZC Groot Hoogwaak. Beiden zijn echte Noordwijkers. Agnes Slats was de jongste uit een gezin van 11 kinderen, Huub Heemskerk komt uit een gezin van 8 kinderen.

Door Ina Verblaauw

De twee kenden elkaar al lang. Ze woonden slechts 50 meter bij elkaar vandaan. Toch leerden ze elkaar pas echt kennen op de Kermis aan het Lindenplein. Huub werd gevraagd mee te doen aan het ringrijden. "Een paard had ik en een kar was ook zo geregeld, maar toen nog een mooie meid". Dat was toevallig Agnes, die had ingeschreven voor het tobbetje steken. Het resulteerde niet meteen in een verkering. Agnes was voor die tijd een vooruitstrevende vrouw. Tekenend hiervoor is haar uitspraak: "de man is het hoofd, de vrouw de nek en daar draait alles om". Zij runde een sigarenzaak in de Douzastraat, waar Huub een vaste klant was. Huub werkte op een boerderij aan de Hogeweg in Offem-Zuid en stond in Noordwijk bekend als de schillenboer van de Bronkhorststraat. Toen Huub daarmee stopte, ging ook het beroep van schillenboer voor Noordwijk verloren.

Het huwelijk werd op 25 februari 1959 gesloten op het gemeentehuis en in de St. Jeroenskerk. Het aansluitende feest vond thuis plaats. Het echtpaar kreeg vier kinderen. Drie dochters en een zoon. "Mijn broertje was 13 jaar jonger dan ik", aldus de oudste dochter Lenie. "Ik trok veel met hem op en mensen dachten soms dat het mijn zoontje was". Ook de twee andere dochters delen die ervaring. "Hij had vijf moeders: oma, ma en ons". Er worden veel herinneringen gedeeld. Zoals het feit dat pa tussen de middag thuis warm kwam eten en het paard en de kar dan voor de deur bleven staan. Op vakantie ging het echtpaar niet. "Noordwijk is mooi genoeg", aldus de resolute constatering van de inmiddels 90-jarige Agnes. Wel werd vaak met de kinderen lopend het Noordwijkse strand aangedaan. Het echtpaar viert het huwelijksfeest komend weekend met kinderen, kleinkinderen en neven en nichten in de recreatieruimte van Groot Hoogwaak.

Het diamanten echtpaar Heemskerk.|  Foto: Ina Verblaauw