Op 12 april is in sportpark Duinwetering een speelavond voor iedereen die ooit lid is geweest van BCBios. | Foto: PR
Op 12 april is in sportpark Duinwetering een speelavond voor iedereen die ooit lid is geweest van BCBios. | Foto: PR Foto: PR

Bios viert jubileum

wisselbeker n Dit jaar bestaat badmintonclub BCBios 60 jaar! Het lustrumjaar is goed begonnen met het in de wacht slepen van de New Age Beker, de clubbeker van het jaarlijkse regionale New Age Toernooi. BCBios is in 2000 begonnen dit toernooi te organiseren voor zes verenigingen in de Bollenstreek. Elk jaar neemt een andere vereniging de organisatie op zich. Dit jaar wist BCBios procentueel gezien, de meeste partijen te winnen.

De club is in de loop der jaren kleiner geworden, maar zeker niet minder fanatiek. Er wordt nog steeds op allerlei niveaus gespeeld. Er zijn twee competitieteams en daarnaast is er dit jaar weer een toename van het aantal recreanten en jeugdspelers. Badminton is een sport voor jong en oud, dun en dik, lang en kort. De jongste speler is nog maar net 9 jaar oud, terwijl de oudste speler in december zijn 76e verjaardag heeft gevierd. Mede dankzij de sportieve en professionele inzet van een nieuwe trainer is het eerste team mee gepromoveerd naar een hogere divisie!

Bios viert het lustrum onder andere met een speelavond voor alle (oud-)leden. Op 12 april is in sportpark Duinwetering een speelavond voor iedereen die ooit lid is geweest van BCBios. Naderhand is er volop gelegenheid om gezellig bij te kletsen in de kantine. Nadere informatie volgt onder andere via de website www.bcbios.nl en uw regionale krant.


Noordwijk wint van ASWH

voetbal n Uiteindelijk werd de winst op ASWH gevierd als een normale winst van de koploper op nummer 11. En 2-1 gaf ook wel de verhouding in het veld weer. De manier waarop de doelpunten tot stand kwamen stond bij echte voetballiefhebbers wel ter discussie, maar bij Noordwijk was er natuurlijk niemand die daarom maalde.

Onder leiding van de ervaren scheidsrechter Roeleveld begonnen beiden ploegen met gedegen combinatievoetbal. Voor Noordwijk was er direct al een mogelijkheid voor Reynaars, maar zijn schot trof geen doel. Aan de andere kant kwam ASWH ook niet verder dan wat plaagstootjes. Een tweede serieuze mogelijkheid voor Noordwijk kwam pas na 20 minuten, waarbij zowel Wendt als Westdijk opdoken voor keeper Doedée, maar zijn verdediging kon voor opruiming zorgen.

Nadat ASWH had verzuimd een grote mogelijkheid te verzilveren, kwam Noordwijk plots op 1-0. Geklungel in het centrum van de ASWH-verdediging werd door topscorer Westdijk genadeloos afgestraft. Ook hierna veranderde er nauwelijks iets aan het spelbeeld. Beide ploegen kregen enkele mogelijkheden en Noordwijk was met een kopbal van Van Staveren nog het dichts bij een tweede treffer.

In de fout

Na de rust kwam kwam ASWH onverwacht snel op gelijke hoogte. Rondeltap ging in de 50e minuut opzichtig in de fout. De keeper plaatste in een heel overzichtelijke situatie de bal zomaar in de voeten van Van Driel. De laatste gaf de bal perfect aan de bij de tweede paal inglijdende van de Kreeke, waarbij Rietveld zich liet verrassen en de bal in het net verdween:1-1.

Coach Zethof verving hierna Achefay voor Roshanali en Noordwijk ging nadrukkelijk op zoek naar een tweede treffer. Maar natuurlijk deed ASWH dit ook. Oogstrelend voetbal leverde dit niet op, maar de spanning vergoede veel.

Attente James

Uiteindelijk was het toch weer James die tot grote opluchting van alles wat Noordwijk was de winst wist te forceren. Een in het nauw gebrachte Rondeltap ramde de bal blind naar voren waar deze werd opgepikt door een attente James. Op snelheid zocht hij het strafschopgebied op. Omdat ook zijn medespelers niet in staat waren hem bij te houden restte er niets anders dan een schot op doel. Via een been van keeper Doedée verdween de bal in het net: 2-1.

Het te verwachten offensief van ASWH drukte Noordwijk terug op eigen helft. Supporters van Noordwijk waren er nog niet gerust op. Met inmiddels Le Congé voor Rietveld moest Noordwijk verdedigend heel attent blijven om een tweede gelijkmaker te voorkomen.

Publiekswissel

Met een publiekswissel bedankte Zethof de kleine James voor de winnende treffer. Niet veel later floot Roeleveld voor de laatste keer in deze wedstrijd.

Met een weekje geen competitievoetbal kan Noordwijk zich gaan opmaken voor de start van de beslissende derde periode. Met 5 punten voorsprong op Quick Boys en ook op hsv Hoek lijkt er weer iets moois aan de erelijst van Kees Zethof te gaan worden toegevoegd. Op 9 maart is er een uitwedstrijd tegen Harkemase Boys. Geen gemakkelijke tegenstander maar voor Noordwijk toch de kans om een vervolg te geven aan de successen in de eerste twee perioden.