Mark Turk (11) aan de bal. | Foto: Johanna Wever
Mark Turk (11) aan de bal. | Foto: Johanna Wever Foto: Johanna Wever

Teleurstellend resultaat in Amsterdam

voetbal n De wedstrijd tegen de Amsterdamse sportvereniging De Dijk was wat je noemt een strijd in de kelder van de 3e divisie, tussen twee ploegen die beide met regelmaat de tegendoelpunten om de oren krijgen. De cijfers liegen er niet om. SJC heeft inmiddels 66 doelpunten moeten incasseren, de Dijk zelfs 71. Ook deze wedstrijd zag doelman Bjorn Haggerty geen kans om zijn doel schoon te houden.

De entourage in Amsterdam ademde geen topsport. Zelfs de in de 3e divisie verplichte ballenjongens ontbraken. Maar dat was voor De Dijk geen belemmering om er vanaf minuut één tegenaan te gaan. Op de Amsterdamse manier. Met een beetje bluf, wat intimidatie en stevige duels. SJC begon verrassend met verdediger Tracy Kapata centraal op het middenveld. Daarnaast was er weer eens een basisplaats voor rechterspits Dario Lovecchio.

Kwetsbaar

Opnieuw werd al heel snel de kwetsbaarheid van SJC-verdediging meedogenloos aangetoond. Al na 6 minuten moest Haggerty de bal uit het net vissen: 1-0.

Met deze tegenslag probeerde SJC wat het kon maar dat bleek niet overtuigend veel. Vooral mentaal leken de Amsterdammers de Noordwijkers de baas. Het gevolg was zichtbaar met irritaties en soms onnodige overtredingen van de regels. SJC kwam een aantal malen goed weg en stelde daar aanvallend nauwelijks iets tegenover. De rust kwam uiteindelijk toch met de 1-0 achterstand.

Wissels

Net als vorige week begon SJC aan de tweede helft met twee wissels. De opzet van Polak met Lovecchio en Kapata vond hij kennelijk niet geslaagd en zij moesten hun plaats weer afstaan. In het veld kwamen opnieuw vaste stand-in Mark Turk en tevens Melvin van Stijn. Dat bracht heel even een wat meer dominant SJC. Maar opnieuw viel er een snelle tegengoal. De Dijk liet zich direct weer even zien: 2-0.

Ook de wissel met debutant Sven Wisselink voor Mike van Toor bracht de Dijk nauwelijks aan het wankelen en de te verwachtte 3-0 was er dan ook met nog 20 minuten te gaan. Natuurlijk was de wedstrijd wel gespeeld. Hoewel moet worden gezegd dat met twee schoten op de lat en een afgekeurd doelpunt van Tom Duindam het nog wel weer anders had kunnen aflopen.

Dat nieuwkomer Sven Wisselink de eretreffer achter de Amsterdamse goalie wist te werken was voor hem natuurlijk fantastisch, maar de 3-1 was verder alleen voor de statistieken interessant.

SJC moet op 9 maart in de thuiswedstrijd tegen Odin '59 opnieuw proberen de punten in huis te houden. De mannen uit Heemskerk verloren deze week van rode lantaarndrager Eemdijk. Opzienbarend waren de cijfers: 2-5. Dat lijk op perspectief voor SJC, maar evenzo kan verwacht worden dat Odin er juist op uit is zich te revancheren.