Afbeelding
Foto: Blaisse

Delano Videoproducties genomineerd voor Sterkste Schakel 2019

verkiezing n Delano Videoproducties uit Noordwijk is genomineerd voor de Sterkste Schakel Verkiezing, de regionale verkiezing voor ondernemingen die uitblinken op het gebied van service en klantgerichtheid. De verkiezing wordt jaarlijks georganiseerd door het zakenmagazine Rijnstreek Business in samenwerking met de Sterkste Schakel Kring.

De Sterkste Schakel verkiezing, bedoeld voor ondernemingen in de Rijn- en Veenstreek, de Leidse regio, de Duin- en Bollenstreek en Nieuw Vennep, wordt in 2019 alweer voor de zestiende keer gehouden en heeft inmiddels de nodige waardering van ondernemers ondervonden. Dat komt vooral doordat de deelnemende ondernemingen worden voorgedragen door klanten, collega ondernemers en/of bestuurders uit de regio. Mathijs de Lange, eigenaar van Delano Videoproducties is juist daarom bijzonder verheugd met de nominatie. Het is een teken van erkenning, zeker in een tijd waarin het in stand houden en uitbouwen van zakelijke relaties meer tijd en energie vergt dan voorheen.

Mathijs de Lange, geboren en getogen Noordwijker, is een gepassioneerd filmmaker en verzorgt bedrijfsfilms en reportages. Delano Videoproducties maakt zowel videoproducties voor klanten als FrieslandCampina en PwC als voor lokale bedrijven.

Vanaf 9 maart kan er gestemd worden voor de publieksprijs. De finale van de verkiezing is op 15 maart in Grand Hotel Huis ter Duin. Dan wordt bekend gemaakt wie zich de Sterkste Schakel 2019 mag noemen.

Meer informatie over de verkiezing kunt u lezen op de website www.sterkste-schakel.nl. Op de website kunt u tevens uw stem uitbrengen.


Carnavalsprogramma 2019

programma n Vrijdag 1 maart start Carnavalvereniging de Noortukkers om 19.00 uur het carnavalsprogramma met de vijfde verlichte optocht van de Bollenstreek. De route is dit jaar veranderd. De start is op de Zuidbroek/Schiestraat. Bij café de Meerniet en café Thomas zal er een blaaskapel staan om de sfeer er alvast in te brengen. Het belooft opnieuw een waar spektakel te worden, dus komt allen kijken! Aansluitend is de bekendmaking van de winnaar en een gratis feestavond in het Northgo College

Zaterdagmiddag zijn beide Prinsenparen aanwezig op het SJC jeugdfeest. De dag wordt afgesloten met een Flugel Après Ski Party. Kaarten zijn verkrijgbaar bij Keurslagerij Krijn van der Bent en Flitz voor Kids. Het feest vindt van 21.00 tot 01.00 uur plaats in het Northgo College.

Traditiegetrouw is op zondag van 13.30 tot 17.00 uur de gezinsmiddag met dit jaar als thema "Flintstones". Ook dit jaar zijn er weer vele extra's om alle kinderen van Noordwijk een fantastische middag te bezorgen. Denk hierbij aan een ballonnenclown, popcornmachine, suikerspinmachine, springkussen en schminkmogelijkheden. De toegang is gratis voor leden en kinderen tot 12 jaar, niet-leden vanaf 12 jaar betalen € 5,-. De dag wordt afgesloten met de Familie Dinner show. Inschrijven hiervoor is niet meer mogelijk.

Beide Prinsenparen bezoeken maandagochtend Groot Hoogwaak. In de middag verspreidt het carnavalsgevoel zich over diverse kroegen in Noordwijk tijdens de jaarlijkse kroegentocht. Het thema is 80's & blacklight. De avond wordt afgesloten met een feestavond in café de Wels.

Dinsdag worden scholen en woonzorgcentrum Sint Jeroen bezocht. Het carnaval wordt beëindigd met een doorzettersbal in café de Wels.

Voor meer informatie en het kopen van een echte Noortukkers vlag: www.denoortukkers.nl.


Bijzondere bamboe kunst in muziekproductie Sancta Maria

kunst n In de KunstKlank muziekproductie Hear my Voice (8-17 maart) spelen bamboe kunstwerken van Maria Blaisse een bijzondere rol.

De muzikale beweging tijdens het concert zien we terug in de dans van de ademde bamboe kunstwerken van Blaisse. Maria's kunstwerken lijken op levende wezens die ademen, schaduwen en licht werpen en de ruimte doen leven. De buigzaamheid van het eeuwenoude materiaal heeft een ontroerende schoonheid. Deze buigzaamheid past Maria Blaisse toe in haar architectonische ontwerpen, in dansvoorstellingen in binnen- en buitenland en in autonome kunst.

Hear my Voice! wordt uitgevoerd op 8-9-10 en 15-16-17 maart in de Kapel op het Landgoed Sancta Maria Noordwijk. Tickets (€ 22,50/€17,50 t/m 25 jaar) zijn verkrijgbaar via www.kunstklank.nl en bij VVV Noorwijkerhout, Theater de Muze en Boekhandel van der Meer.