De trotse winnaars van het open podium traden op voor alle leerlingen van de school. | Foto: PR
De trotse winnaars van het open podium traden op voor alle leerlingen van de school. | Foto: PR Foto: PR

De Witte School 's got talent

muziek n Leerlingen van De Witte School in Noordwijk genoten donderdag 21 februari van een muzikaal open podium. Mede door de samenwerking met Harmoniekapel Crescendo en de aanschaf van een moderne digitale muziekmethode staat het muziekonderwijs op De Witte School stevig op de kaart.

In januari mochten leerlingen uit de groepen 5 tot en met 8 zich inschrijven om auditie te doen. De trotse winnaars traden donderdagmiddag op voor alle leerlingen van de school. De leerlingen genoten van pianospel, dans, een zelf geschreven lied en een Franstalig lied dat door vijf jongens uit groep 8 ten gehore werd gebracht.

Op 21 maart zijn alle leerlingen uit de groepen 1 tot en met 4 aan de beurt. Samen met muzikanten van Harmoniekapel Crescendo geven zij van 18.45 uur tot 19.45 uur op het podium in de aula van het Northgo College een concert voor hun ouders.

Op De Witte School krijgen kinderen de ruimte om hun kwaliteiten en talenten te ontwikkelen en zich bewust te worden van hun eigen kunnen. Wie het mooie gebouw graag eens van binnen wil bekijken is van harte welkom tijdens een open huis op woensdag 27 maart. Tussen 09.00 uur en 11.00 uur staan ouders van de oudercommissie en leerlingen van de leerlingenraad klaar om belangstellenden rond te leiden en om vragen te beantwoorden. Meer informatie is te vinden op www.dewitteschool.nl


Praktijkman verbaasd over de aanpak van grondwateroverlast

overlast n Tijdens de raadsvergadering liet raadslid Van Haaster opnieuw kritische geluiden horen over de aanpak van de Parallel Boulevard, nadat hij eerder in het zogenaamde 'rondetafelgesprek' ook al had geprobeerd om de wethouder voor een dwaling te behoeden. Deze praktijkman hield een nuchtere voor iedereen eenvoudig te begrijpen verhaal. Daaruit zou kunnen blijken dat er onnodige risico's gaan worden gelopen en dat er voor veel te dure oplossingen is gekozen.

Het grondwaterprobleem rondom de K.W. Boulevard en omgeving staat zeker niet op zich. Van Haaster (CDA) maakte duidelijk dat het bollenvak in de Zilk rondom de waterleidingduinen al veertig jaren lang te maken heeft met verhoogd grondwater. Van Haaster vanuit de raadszaal in de Zilk: 'Op anderhalve kilometer van hier staat het grondwater een meter hoger dan het grondwaterpeil'. Net als wijlen Piet Steenvoorden al jaren deed plaatst nu ook bollenkweker Van Haaster hele grote vraagtekens bij de aanpak door het college nadat de 'dijk in het duin' voor problemen is gaan zorgen. Van Haaster noemde, naar aanleiding van de reconstructie van de Parallel Boulevard, het totaal onnodig dat er over de gehele lengte een separate drainage nodig zou zijn, zodat er op de hoogste plek tot wel 9 meter diep zou moeten worden gegraven om die drainage aan te brengen.

Hier klopt iets niet

Van Haaster:' als praktijkman dacht ik na over de opvallende aanpak zoals die door het college wordt voorgesteld. En toen wist ik zeker, hier klopt iets niet. Ik heb daarop een aantal zeer simpele berekeningen gemaakt op basis van de gegevens over neerslag in dit gebied'. Hij verklaarde een aantal weken de belangrijke pompen in de gaten te hebben gehouden. Hij stelde vast dat die pompen gewoon in staat zijn weg te pompen wat er aan neerslag valt en dat is maximaal 15 kuub per dag. Het raadslid verklaarde bovendien bij de omwonenden in de kelders te zijn geweest. Hij vernam van de diverse eigenaren dat deze kelders al lange tijd droog zijn.

Van Haaster vroeg zich hardop af: 'Waar zijn ze mee bezig?' En aan de gemeenteraad liet hij weten: 'Het verhaal van de ambtenaren klopt niet. We gaan nu een weg op die we niet moeten willen. Er wordt het verkeerde verhaal verteld'. Het excuus van de ambtenaren aan hem zou zijn geweest: 'Als we het juiste verhaal vertellen, dan snapt de gemeenteraad het niet'.

Stemverklaring

In een reactie zei partijgenoot en wethouder Henri de Jong: 'Ik heb de heer Van Haaster goed beluisterd, maar we hebben er lang en breed over na te denken toch besloten het op deze manier aan te pakken, waarbij bovendien het Hoogheemraadschap heeft meegedacht en gekeken'.

Dat antwoord was voor de fractievoorzitter van het CDA Theo Alkemade toch kennelijk niet genoeg. In een stemverklaring bij het akkoord gaan voor de kredietverlening stelde Alkemade met nadruk: 'Voordat we akkoord gaan met een gunning van het project, willen we meer weten over de risico's. En bovendien de genoemde tweede functie van de drainage uitgelegd krijgen'.

Van Haaster vraagt wethouder De Jong:’Waar zijn we mee bezig?’