Parallelboulevard

Sinds het 'dijk-in-duin-project' is het in Noordwijk hommeles met ondergelopen kelders en ander waterig ongerief. De gemeente legde onder de WilhelminaBoulevard een honderdduizenden euro's kostende drainage aan die nooit heeft gewerkt.

Voordat de aanleg begon voorspelden deskundigen-in-de-praktijk al dat deze operatie niet de oplossing zou zijn. Oude Noordwijkers, die precies wisten wat er fout zat en wat er zou moeten gebeuren zagen de bui al hangen...
En nu zie je dat er weer eenzelfde 'ramp' zich aan het ontwikkelen is: het raadsvoorstel kent vele risico's en het ontbreekt aan 'voldoende zekerheden op het gebied van oplossingen bij mogelijke uitvoeringsproblemen'. Raadslid van Haasteren (CDA) verwonderde zich en had kritiek op een aantal voorgenomen graafwerkzaamheden.
Ook de keuze van wethouder De Jong om twee winters en een zomerseizoen achter elkaar door te gaan met de werkzaamheden is tegen het zere been van ondernemers. De retail en de horeca vrezen belangrijke omzetdalingen, zeker ook omdat in de buurt van de Beeklaan en omgeving ook wegafsluitingen gaan komen voor de aanleg van nieuwe infrastructuur voor de nieuwe woonwijk die daar gebouwd wordt.

Beste panelleden, wat vinden jullie van al die onzekerheden?