De commissievergadering nieuw stijl is een rondetafelgesprek met dit keer een groot aantal toehoorders. | Foto: WS
De commissievergadering nieuw stijl is een rondetafelgesprek met dit keer een groot aantal toehoorders. | Foto: WS Foto:

Wel vragen, geen antwoorden

discussie-avond n Vorige week was de eerste commissievergadering nieuwe stijl. Waarbij een bijzonder groot aantal belangstellenden de weg naar het terrein van de Willem van den Bergh had weten te vinden. Vooral de ondernemersfondsdiscussie had veel mensen gelokt.


Maar er waren meer belangrijke zaken te bespreken zoals de Kadernota 2020 van de Omgevingsdienst West Holland en een rondetafelgesprek betreffende reconstructie van de Parallelboulevard. Daarnaast 2 presentaties waarvan er een de herontwikkeling door 's Heerenlooo van de zorglocatie op het terrein van de Willem van den Bergh betrof. Daarnaast meer ins en outs over de stand van zaken bij de groepsaanpak rond de problemen in de wijk Boerenburg.


Inspreken

Nieuw is dat inwoners kunnen inspreken over actuele zaken. Daarvan maakte een bewoonster van de Albert Verweijstraat als eerste dankbaar gebruik. Zij schetste aan de commissie de vreemde gang van zaken in het beleid betreffende een gewenste dakopbouw. De afhandeling was al even vreemd. Omdat het niet geagendeerd stond kwam er ook geen reactie van de commissie. En blijft het onduidelijk wat zo'n inspreekrecht kan opleveren.

De keuze van de politiek om opnieuw over te gaan tot het gelijktijdig organiseren van twee bijeenkomsten heeft tot gevolg dat belangstellenden een keuze moeten welke discussie of welk onderwerp men wil bijwonen. Voor de schrijvende pers en ook de andere media zorgt de keuze ook voor een duidelijke beperking in de objectieve nieuwsgaring. Ook al omdat het op locatie vergaderen maar al te vaak inhoud dat er geen na te beluisteren opnames worden gemaakt.

Kortom, de keuze voor parallelle sessies op verschillende locaties kent een behoorlijk aantal beperkingen en het al blijken of de politieke voordelen opwegen tegen praktische nadelen. Voor inwoners belangrijk om te weten dat er op 12 maart wederom rondetafelgesprekken op de kalender staan. Ook daar is de gelegenheid om vragen te stellen of aandacht te vragen. Wat er voor onderwerpen op die agenda komen is nog niet duidelijk. Mogelijk een aantal zaken die ook voor de debatraad van 19 maart staan geagendeerd.