Seniorenmiddag De Noortukkers

Carnaval n Op zaterdag 23 februari houdt Carnavalvereniging De Noortukkers weer de jaarlijkse carnavalsmiddag voor senioren in het Northgo College aan de Duinwetering 107.

Het feest begint om 13.30 uur en duurt ongeveer tot 17.00 uur. De bekendmaking van de Groot Noortukker is om 14.30 uur. Iedereen is van harte welkom en de toegang is gratis. Uiteraard treden de dansmariekes weer op en wordt de middag muzikaal omlijst door Hofkapel de Torentrekkers.
Voorafgaand aan de seniorenmiddag wordt traditiegetrouw om 12.00 uur een boerenkoolmaaltijd geserveerd (zaal geopend vanaf 11.45 uur). De boerenkool maaltijd is gratis en inclusief 1 consumptie. Snel aanmelden is geboden en kan bij de heer S. Bulk via tel. 06-30017732.


Oefenen in menselijkheid

Leerhuis n "Een lezing geef ik graag als een verrijkende ontdekkingstocht door de schatkamers van de geest", aldus Dirk van de Glind. Hij is de kleurrijke inleider tijdens het leerhuis van donderdag 14 februari.

Als docent levenbeschouwelijke vorming in Apeldoorn heeft hij vele jaren kunnen kijken en zoeken naar wat religies en culturen te bieden hebben.
Het thema van de lezing is 'Volwassen geloven en denken; een oproep tot universele menselijkheid'. Dit is de titel van een boek dat in 2017 is verschenen.

Veel informatie is te vinden op: http://jamheijb.home.xs4all/leerhuis/ Het Leerhuis vindt plaats in het gebouw van de basisschool Wakersduin, Hoogwakersbosstraat 22. Aanvang : 20.00 uur. Entree per avond € 7,00.