Opnieuw geld voor groepsaanpak in Boerenburg

taskforce n Deze week is er een ronde tafelgesprek georganiseerd betreffende een raadsvoorstel van het college. Men wil opnieuw geld beschikbaar stellen voor het oplossen van problemen met hangjongeren in Boerenburg.

Het college schrijft hierover: 'Net voor de zomer van 2018 waren er ongeregeldheden in de wijk Boerenburg. In september 2018 heeft de gemeenteraad een krediet beschikbaar gesteld ten behoeve van de Taskforce voor het jaar 2018. Met dit krediet is onder andere Straatcontact ingehuurd voor de opzet van een groepsaanpak. Deze aanpak is bedoeld voor de jongeren die betrokken waren bij de ongeregeldheden in de wijk Boerenburg.

De Taskforce informeert de raad over de achtergronden en werkwijze rondom de groepsaanpak. Inmiddels is er ook een raadsvoorstel naar de raad gestuurd voor het beschikbaar stellen van aanvullend budget voor de afronding van de ingezette procedure.

Recentelijk stelde Lenie Zoetendaal (CDA) schriftelijke vragen over het plaatsen van extra huisvesting in containers op een parkeerterrein van het voormalig Zilveren Kruis. Hoewel 26 januari als einddatum voor beantwoording staat aangegeven zijn er nog geen antwoorden bekend. Relevant is wel dat vanuit de wijk kritiek is gekomen op de communicatie tussen gemeente en bewoners, speciaal over dit onderwerp.

Veel Noordwijkers uit andere wijken vragen zich bovendien af of dit allemaal wel noodzakelijke is. Omdat er volop berichten zijn dat er op dit moment nauwelijks nog overlast wordt ervaren. Kritisch wordt er ook gesproken over de rol van Jongerenwerk en de functie van jongerencentrum Hang Out.


Frans Hoek doet hartstochtelijk beroep op raad

viskiosk n Eens was er aan de voet van de toren van de Oude Jeroen een blijde enthousiaste vishandelaar. Ineens keek hij weer positief naar de toekomst. Maar het kan verkeren. Er is inmiddels een traject van niet minder dan 8 jaar voorbij gegaan. Hem werd door de gemeente Noordwijk aanvankelijk een aantrekkelijk aanbod werd gedaan.

Inmiddels is duidelijk dat politici zich nauwelijks gebonden voelen aan gemaakte toezeggingen. Deze week doet de ondernemer aan de H. Geestweg opnieuw een beroep op het huidige college en de nieuwe gemeenteraad om hem alsnog ter wille te zijn.
Doordat de realisatie van de nieuwbouw naast zijn winkel en de langdurige ontwikkeling van het Jeroensplein hem voor een lange periode totaal onbereikbaar maakte sprong in 2010 de toenmalig wethouder Vroom voor hem op de bres. Een tijdelijke vestiging van een viskraam op het Kloosterplein zou wegens het succes voor ondernemer en consument worden vervangen door een permanente kiosk. In 2013 ging de gemeenteraad akkoord met een vestiging van een kiosk op het Kloosterplein. De publieke opinie maakte duidelijk dat het onbereikbaar maken van de vishandel als zeer onrechtvaardig werd ervaren. De tijdelijke verkoop op het Kloosterplein mocht van hen een permanent karakter krijgen. De omzet in de winkel kreeg nooit meer het oude niveau.
Toen kwam er gedurende de procedure een nieuwe wethouder. Die besloot niet mee te werken aan de realisatie ervan. In 2014 meldde wethouder Bakker dat hij een omgevingsvergunning weigerde. Gesprekken hierover brachten geen enkel resultaat.

De vraag is gerechtvaardigd op welke gronden de omgevingsvergunning al in het stadium van collegebesluiten werd geweigerd.