Samen bereik je meer

Het lijkt wel of de gemoederen over een ondernemersfonds blijven rondzingen… Stond 5 september 2018 in de Noordwijker nog dat een meerderheid van winkeliers en ondernemers in Noordwijkerhout niets zagen in een ondernemersfonds, vorige week klonk er voorzichtig andere muziek uit het dorp dat nu in de grote gemeenschap is opgenomen. Zweeg de plaatselijke VVD het gegeven lange tijd politiek dood en werden er 'ongenuanceerde cijfers' en oneigenlijke argumenten gebruikt, nu lijkt er verandering te komen.

Ook in Noordwijk waren er een paar tegenstanders die 'fake news' (woorden van Alice Saat, de voorzitter van het Noordwijkse fonds) verspreidden. Als de tegenstanders echter de tijd nemen om naar de beweegredenen en activiteiten van het beoogde ondernemersfonds te luisteren dan lijkt er een omslag plaats te vinden.
Wat doet een ondernemersfonds? "Het fonds regelt een geldinstroom waardoor diverse noodzakelijke ontwikkelingen gefinancierd kunnen worden. Het geld komt binnen via een special geoormerkte verhoging van de OZB en moeten de groei van de plaatselijke economie stimuleren en het collectieve belang dienen".

Beste respondenten: hoe belangrijk is een ondernemersfonds voor de plaatselijke economie?