BSO De Boechorst verdient Wecycle-certificaat

duurzaam n Leerlingen van de bso hielpen familie en bekenden te 'wecyclen' door oude kleine elektrische apparaten op school in te leveren voor recycling. De bso ontvangt naast een mooie beloning een Wecycle-certificaat met 1 ster. 206 basisscholen deden mee met de inzamelactie. Deze werd georganiseerd door Wecycle, die de inzameling en recycling regelt van afgedankte elektrische apparaten en energiezuinige lampen.

De scholeninzamelactie van Wecycle leverde naast veel afgedankte apparaten een sponsorcheque op van 10.000 euro voor Stichting Jarige Job

De school draagt hiermee bij aan zowel het milieu als de maatschappij: de afgedankte apparaten worden gerecycled tot nieuwe grondstoffen en Wecycle doneert 10.000 euro aan Stichting Jarige Job. Deze stichting bezorgt kinderen uit minder bedeelde gezinnen een onvergetelijke verjaardag. De jarigen ontvangen een Verjaardagsbox met versiering, cadeautjes en traktaties voor op school en thuis.


Oog en oor

inloop n Vrijdag 1 februari tussen 10.30 uur en 12.00 uur houdt PUUR haar maandelijkse Oog & Oor ochtend zowel in 't Trefpunt te Noordwijk alsook In De Zilk aan de Sint Jacobstraat 15.

Het doel van deze ochtend is om op een informele wijze met een PUUR afvaardiging van raads- en commissie leden van gedachten te wisselen over wat er speelt in de drie dorpen.

Een ieder kan terecht met vragen, ideeën en opmerkingen over onderwerpen die politieke aandacht hebben of juist verdienen. De koffie staat klaar.


Kinder-inloop in Natuurcentrum

Natuur n Op zaterdag 2 februari houdt de Vereniging- voor Natuur en Vogelbescherming Noordwijk een Kinder-inloopmiddag. In het Jan Verwey Natuurcentrum is veel te doen voor kinderen. Er zijn landschapskasten die vertellen over de natuur rondom Noordwijk. Deze middag kunnen kinderen aan de slag met wintervoer maken voor vogels. Pindaslingers, vetbollen enz. Ook is er informatie over de Jeugdnatuurclub en excursies voor basisscholen. De inloop duurt van 14.00 tot 16.00 uur. Jan Verwey Natuurcentrum, Zilverschoon 20.