Binnen 45 minuten was Brouwer Tours alweer volop in bedrijf. | Foto: GO Media
Binnen 45 minuten was Brouwer Tours alweer volop in bedrijf. | Foto: GO Media Foto:

Brouwer Tours alweer snel operationeel

brand n In het pand van Brouwer Tours aan de Keyserswey in Noordwijk brak maandag 21 januari rond 15.00 uur brand uit. Door onbekende oorzaak in het plafond van de opslaggarage. Vanwege de opslag van stoelen, ontstond een enorme rookontwikkeling. De brandweer die snel ter plekke was, kon na anderhalf uur het sein Brand Meester geven, maar was tot 21.00 uur bezig met nabluswerkzaamheden.

Door Ina Verblaauw

"Slechts drie kwartier is het bedrijf uit de lucht geweest", aldus John Brouwer in een telefonische reactie. "Er werd door al het personeel enorm snel geschakeld en kon in een naburig pand en thuis worden doorgewerkt. Planning en logistiek konden rond 17.30 uur weer in het pand aan het werk.

Brouwer heeft veel respect voor het personeel dat met een goede samenwerking en het nemen van eigen verantwoordelijkheid weer snel operationeel kon zijn. Van de schade is niets meer te zien; 20 man zijn de afgelopen week bezig geweest deze te herstellen. Stankoverlast in het kantoorgedeelte, ontstaan door de rook is er wel en dat kan nog wel even duren.


Noordwijker van het Jaar Louky Crama: 'Ik wil de titel inhoud geven'

Tegenprestatie n Voorafgaande aan het Nieuwjaarsgala op 2 januari in Grand Hotel Huis ter Duin, werd de Noordwijker van het Jaar gekozen. Van de drie genomineerden sleepte Louky Crama deze eretitel in de wacht. Voor Crama is het daarmee niet gedaan. "Ik wil de titel inhoud geven gedurende de rest van het jaar". Een uitspraak die haar typeert.

Door Ina Verblaauw

"Ik vond het al een hele eer om genomineerd te zijn", aldus Louky. "Toen ik benoemd werd, vond ik dat ik er iets voor terug moest doen. Ik ga mij dit jaar op diverse fronten inzetten om anderen te stimuleren ook iets voor het mooie Noordwijk te betekenen. Zo zal zij o.a. aanwezig zijn bij het bloemencorso, de presentatie van het nieuwe cultuurprogramma in theater De Muze en de Tuinenmarkt. Direct na haar benoeming kwamen er ook spontaan een aantal andere aanbiedingen zoals aanwezig zijn bij de nieuwjaarsreceptie van de NOV, activiteiten voor museum Veldzicht en voorlezen op een kinderdagverblijf.


Haar lijst van vrijwillige werkzaamheden is indrukwekkend. Het meest trots is Louky op het in 1984 met anderen gestarte burgerinitiatief waaruit in 1990 de Northgo Scholengemeenschap voortkwam. Creatief denken leerde Louky tijdens haar uiteenlopende werkzaamheden bij o.a. De Muze en Omroep BO. Voor deze laatste presenteert zij op 26 mei de duizendste uitzending van Een Uurtje Cabaret, live vanuit De Muze. Het motto van Crama is 'Zeil op de wind van vandaag, de wind van gisteren brengt je niet vooruit en de wind van morgen blijft misschien wel uit.'
Nieuw in het bestuursorgaan van het Nieuwjaarsgala is Linda Vink-Versteeg, verantwoordelijk voor de benoeming van de Noordwijker van het Jaar. De opdracht de titel meer uit te dragen gedurende het hele jaar, is met de verkiezing van Louky Crama meteen een schot in de roos. "Louky is een goede ambassadeur en laat het niet bij het ontvangen van het beeld Het Reddertje en de taart van George Vis".

| Foto: Ruud van Drunen