Leerhuis over humor

Humor n In een Leerhuis is men op zoek naar verdieping van kennis van de teksten van de Bijbel, het eerste en tweede testament en de daarop gebaseerde tradities.

De gespreksdeelnemers kunnen daar vervolgens actief op reageren en deelnemen aan het gesprek door vragen te stellen en met elkaar te discussiëren.

Donderdag 31 januari is het onderwerp 'Humor in Tenach en Joodse traditie'. Tenach is het Hebreeuwse woord voor de Joodse Bijbel. Als docent Judaïca aan de Tilbury University is Leo Mock goed ingevoerd in de Joodse wereld. Hij zet zich in om Joodse bronnen te ontsluiten voor een Joods en Christelijk publiek. Het fenomeen humor wordt verkend, misschien valt er met elkaar nog wat te lachen ook...

Veel informatie staat op http://jamheijb.home.xs4all/leerhuis/ Het Leerhuis vindt plaats in basisschool Wakersduin, Hoogwakersbosstraat 22. De entree per avond bedraagt € 7,00. Aanvang: 20.00 uur.


Voorlezen in de bibliotheek

beroepen n In de Bibliotheek Bollenstreek wordt op 6 februari, van 14.30 tot 15.30 uur voorgelezen aan kinderen van 4 tot 7 jaar. De verhalen staan deze maand in het teken van beroepen. Meedoen is gratis.