Grote zoekactie naar vermiste zeeman

knrm n Op zaterdagavond 19 januari alarmeerde het Kustwachtcentrum in Den Helder vijf reddingboten van de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij voor een man over boord in het ankergebied van IJmuiden, ruim 40 kilometer ten noordwesten van Katwijk.

Naast de Katwijkse reddingboot Edith Grondel, kwamen ook de vrijwillige bemanningen van de KNRM-stations Noordwijk, Zandvoort, IJmuiden en Wijk aan Zee in actie. Ook het Kustwachtvliegtuig, de SAR-helikopter en het Kustwachtvaartuig Zeearend werden door de Kustwacht naar het zoekgebied gedirigeerd.

De betrokkene die vermist werd, was omstreeks 16.00 uur voor het laatst gezien. Uiteindelijk sloeg de kapitein rond 18.30 uur alarm bij het Kustwachtcentrum.

Door de varende en vliegende eenheden werd er tot 01.00 uur onder koude omstandigheden in de duisternis, een groot gebied afgezocht. De vermiste man werd niet aangetroffen, waarop het Kustwachtcentrum besloot om de zoekactie te beëindigen. Om 01.30 uur waren alle KNRM-eenheden weer retour op hun stations.


'Een huis voor Harry' in de bibliotheek

voorleesdagen n Al de hele maand januari beleven kinderen de wereld van kater Harry in de Bibliotheek Bollenstreek, vestiging Noordwijk. Op vrijdag 25 januari om 15:30 uur kan dat nog eens extra, want dan speelt de voorstelling 'Een huis voor Harry' in de bibliotheek. Kinderen kunnen zich dan laten verrassen door het avontuur dat Harry mee maakt wanneer hij voor het eerst buiten komt maar de weg naar huis niet meer weet terug te vinden.

Tijdens de Nationale Voorleesdagen (23 januari tot en met 2 februari) zijn in de vestigingen van de Bibliotheek Bollenstreek voorstellingen te bezoeken die kinderen laten ervaren hoe leuk verhalen zijn. In de vestiging in Noordwijk gaat de voorstelling over kater Harry uit het bekroonde prentenboek van het jaar 2019 'Een huis voor Harry'.

Kaarten kosten € 2,50 voor kinderen die lid zijn van de Bibliotheek en € 3,50 voor niet-leden. (Groot)ouders zijn gratis. Via www.bibliotheekbollenstreek.nl en in de bibliotheek zijn de kaarten te koop.