Hebbes viert haar eerste lustrum

woonzorgproject n Vijf jaar zijn omgevlogen en ze zijn niet meer weg te denken, de deelnemers van Hebbes op de locaties van Marente. Het begon met de locatie de Wilbert in Katwijk en al snel ging ook Jeroen in Noordwijk van start.

De deelnemers van 's Heeren Loo zijn een vast onderdeel geworden van de dagelijkse dag van de bewoners van de woonzorglocaties. Deelnemers zijn op diverse plekken te vinden. Zo is er een winkeltje, met koekjes, snoepjes en kleine cadeautjes. Een tafel waar een ieder terecht kan voor een praatje, een kopje koffie of om mee te doen met diverse activiteiten. Op donderdag middag snijden wij samen de soepgroente, niet zozeer voor het werk maar voor de beleving. Uiteraard hoort daar ook een praatje en een gezellige kop koffie bij.
Zij bieden de bewoners ook een boodschappenservice. Artikelen die Hebbes zelf niet heeft, kunnen meestal wel gehaald worden in de omliggende winkels. Ook is er een haal-en-breng service voor de kapsalon, de fysiotherapeut of het restaurant. Daar werken ook deelnemers in de keuken en in de bediening. Ook wordt er tijd gemaakt voor een koffie ronde en een enkele keer lukt het zelfs om bewoners, die alleen op hun kamer zitten, te verleiden om mee te komen naar de gemeenschappelijke ruimte. Er zijn veel mooie interacties tussen beide doelgroepen, zelfs nieuwe vriendschappen worden aangegaan.
De medewerkers van Hebbes en de bewoners van Jeroen vieren dit jubileum op woensdag 30 januari.