Op zaterdag 2 februari speelt in De Muze de musical Woezel & Pip en de Tijdmachine. | Foto: Wim Lanser
Op zaterdag 2 februari speelt in De Muze de musical Woezel & Pip en de Tijdmachine. | Foto: Wim Lanser Foto: Wim Lanser

Woezel & Pip en de Tijdmachine in De Muze

familiemusical n Na de hitvoorstelling 'Op zoek naar de Sloddervos' beleven Woezel en Pip opnieuw een groot avontuur in hun vijfde familievoorstelling 'Woezel & Pip en de Tijdmachine'. Op zaterdag 2 februari beleven de populairste hondjes van het land een spannende reis door de tijd in De Muze. Een onvergetelijke theaterervaring voor alle vriendjes van Woezel en Pip.

Zou jij ook willen weten hoe het is om groot te zijn? Woezel en Pip kunnen niet wachten.

Als de Wijze Varen even niet kijkt, glippen ze stiekem zijn nieuwe tijdmachine in. Op naar het land van nog niet gebeurd. Op naar een nieuw avontuur samen met hun vriendjes Buurpoes en Charlie. Bam, boem, knars, zoem! Als dat maar goed gaat… Een familiemusical voor alle kinderen vanaf twee jaar.

Laat je meevoeren naar de bijzonderste plekken in de Tovertuin, zing en dans mee met nieuwe liedjes, verwonder je over het schaduwspel en schuif naar het puntje van je stoel als alles mis lijkt te gaan en de vriendjes zich afvragen of ze ooit nog thuiskomen…

Na afloop van de voorstelling kan er heerlijk geknuffeld worden met de levensgrote pluchen knuffels van Woezel en Pip in de foyer van het theater.

Kun je niet wachten? Kom dan nu alvast in de stemming door een tekening te maken van de tijdmachine die jij zou bouwen. Lever hem vóór de voorstelling in bij de Woezel en Pip-stand en wie weet zie je jouw kunstwerk terug op het podium.

Aanvang 16.00 uur. Kaartprijs € 19,50 exclusief reserveringskosten. Reserveringen via www.demuzenoordwijk.nl of op tel. 3646426. Kijk voor meer informatie op www.VanHoorne.com/WoezelenPip


Film- en informatieavond over HSP

muze n Een bijzondere filmavond met documentaire 'Sensitive' in De Muze én een informatiemarkt met (bijna) alles op het gebied van hooggevoeligheid. Deze avond, speciaal voor HSP-ers, wordt verzorgd door Bewust Bollenstreek in samenwerking met professionals.

Sensitive the movie – the untold story about Sensitivity is een documentaire over hooggevoeligheid. De documentaire is gemaakt door Globaltouch Group (zij wonnen eerder een Emmy-award) samen met dr. Elaine Airon. Aron deed wetenschappelijk onderzoek naar hooggevoeligheid en schreef diverse boeken over het onderwerp vanuit een wetenschappelijke visie. Het doel van deze film is om het bewustzijn over hooggevoeligheid te vergroten. Zodat HSP (High Sensitive Person) en niet HSP elkaar beter begrijpen en er verder professioneel onderzoek gedaan kan worden naar deze eigenschap.

Voor en na de film kun je je uitgebreid laten informeren door o.a. onderstaande professionals uit onze eigen Bollenstreek, over wat zij kunnen bieden bij het (h)erkennen en anders omgaan met hooggevoeligheid.

Programma

19.00-20.00 uur: informatiemarkt met (bijna) alles op het gebied van Hooggevoeligheid
20.00-21.30 uur: vertoning "Sensitive the Movie - the untold story about Sensitivity" in de filmzaal
21.30-22.30 uur: informatiemarkt met (bijna) alles op het gebied van Hooggevoeligheid
22.30 uuur: sluiting

De plaatsbewijzen kosten € 12,50. De balie van De Muze is geopend en telefonisch bereikbaar op: maandag, woensdag en vrijdag van 10.00 uur tot 16.00 uur, maandagavond van 18.00 tot 21.00 uur, zaterdag van 10.00 tot 13.00 uur en één uur voorafgaand aan elke voorstelling. Telefonisch reserveren kan via 071-3646226.


Lezing over roofvogeltrek in Georgië

natuur n Een aantal mensen van de Vereniging voor Natuur- en Vogelbescherming Noordwijk is in september 2018 naar Batumi geweest, naar het gebied in Georgië waar in het najaar meer dan een miljoen roofvogels langs trekken. Zij vertellen erover op vrijdag 25 januari in het Jan Verwey Natuurcentrum, Zilverschoon 20.

Op sommige dagen passeren duizenden Wespendieven, Zwarte Wouwen en Steppebuizerden. Ook Schreeuwarenden, Slangenarenden, Dwergarenden en Steppearenden trekken in groten getale langs de Zwarte Zee bij Batumi naar het zuiden.

In het gebied wordt van oudsher ook gejaagd op trekvogels. Batumi Raptor Count (BRC) is een natuurbeschermingsorganisatie die zich inzet voor de monitoring en bescherming van de roofvogels die elke herfst migreren door de Batumi Flyway.

Gab de Croock, die al diverse malen in Batumi is geweest, doet met andere leden verslag van deze reis en de indrukwekkende vogeltrek.

| Foto: George Hageman