Afbeelding
Foto:

Schindler's List

muze n Vanaf 27 januari (Internationale Herdenkingsdag voor de Holocaust) keert Schindler's List terug in de Nederlandse bioscopen, zo ook in De Muze.

Steven Spielbergs krachtige meesterwerk Schindler's List is gebaseerd op een waargebeurd verhaal over de Duitse oorlogsprofiteur Oskar Schindler (Liam Neeson) die tijdens de Tweede Wereldoorlog de levens redde van ruim duizend Joodse arbeiders. Het is de triomf van één man van onuitwisbare betekenis en het drama van diegene die, dankzij zijn tussenkomst, een van de zwartste periodes in de geschiedenis van de mensheid overleefden.
Aanvang 14.30 uur. De plaatsbewijzen kosten 9,50. De theaterbalie van De Muze is geopend en telefonisch bereikbaar op maandag, woensdag en vrijdag van 10.00 tot 16.00 uur, maandagavond van 18.00 tot 21.00 uur, zaterdag van 10.00 uur tot 13.00 en één uur voorafgaand aan elke voorstelling. Telefonisch reserveren is mogelijk via 071-3646226.


Ticketverkoop Kunstklank Hear My Voice!

kunstklank n De ticketverkoop voor de KunstKlank muziekproductie Hear my Voice! is van start.

In de kapel van het Landgoed Sancta Maria worden 6 voorstellingen gegeven van 8 tot 17 maart in nauwe samenwerking met Ontwikkelingscombinatie Landgoed Sancta Maria.
Hear my Voice is een muziekproductie waarin verschillende culturen en generaties samen zing in een projectkoor onder leiding van Herma van Piekeren, begeleid door het Nationaal Symfonisch Kamerorkest. Schola Gregoriana olv Rens Tienstra, Cappella pro Cantibus, Kleynkoor Academy, Jong Vocaal Ensemble en Harpe Davids versterken het projectkoor.
De solisten Henk Neven, Aleksandra Popovska, Valentine Tóth, Niels Bouwmeester en Lotte Pierik laten in verschillende weekeinden hun stem horen.
De muziek en stemmen worden omgeven door Ademende Bamboekunst van Maria Blaisse en fotografie van Monica Stuurop. Uitgevoerd wordt het Stabat Mater van Karl Jenkins en werken van Rachmaninov, Glinka, Ramirez, Weill, Dohnányi. Het centrale thema is 'Omarm het oude om het nieuwe te verwelkomen'. Een project dat harten wil raken, dat uitdrukking geeft aan wat er vaak in de wereld níet gezegd wordt.

Tickets (€ 22,50 en € 17,50 t/m 25 jaar) verkrijgbaar via www.kunstklank.nl , bij Boekhandel van der Meer, Theater de Muze, VVV Noordwijkerhout. Voorstellingen op 8, 9, 10, 15 (uitverkocht), 16 en 17 maart.