Het project ‘Retail Lab Nieuw Noordwijk omvat ook de winkels in de bestaande winkelgebieden. | Foto: Wim Siemerink
Het project ‘Retail Lab Nieuw Noordwijk omvat ook de winkels in de bestaande winkelgebieden. | Foto: Wim Siemerink Foto: Picasa

Innovatieplan biedt alle winkeliers kansen

ondernemen n Alle politieke partijen hebben in hun verkiezingsprogramma aangegeven dat zij leefbare kernen met aantrekkelijke winkelgebieden zeer belangrijk vinden. Dat heeft het Ondernemersfonds geïnspireerd om terstond de bestaande problemen rondom de retail te inventariseren.

Deze week al ging men van start om samen met de ondernemers, de vastgoedeigenaren en natuurlijk de gemeente, bestaande problemen actief aan te pakken. Geen eenvoudige opgave en dit kost natuurlijk geld. Het Ondernemersfonds Noordwijk gaat daarom met een bedrag van € 100.000 de detailhandel in het nieuwe Noordwijk een impuls geven.


Retail Lab Nieuw Noordwijk

Dit gebeurt via deelname in de financiering van het project 'Retail Lab Nieuw Noordwijk'. Dat is een eigentijdse online en offline ontwikkel- en innovatie aanpak door en voor ondernemers.

Alice Saat is de actieve voorzitter van het Ondernemersfonds Noordwijk. Zij vertelt ons uitgebreid over de plannen die zijn samengebundeld in dat project 'Retail Lab Nieuw Noordwijk. Ze zegt: 'Het gaat om de winkels in de bestaande winkelgebieden in Noordwijk maar natuurlijk nemen wij graag ook het centrum van Noordwijkerhout en de winkels in De Zilk in dit plan mee'.


Oplossingen

Wouter van der Leij van het Noordwijkse bedrijf Blue Ocean Company is een van de begeleiders van het project en die zegt: 'Wij hebben veel zin om direct aan de slag te gaan met de winkeliers. Met veel van hen hebben wij al gesproken en ook zij zijn enthousiast. Ons bedrijf kun je zien als een werkplaats voor innovatie, verandering en transformatie. Wij geloven dat veel bedrijven zelf de kennis en de oplossingen al in huis hebben. Maar vaak ontbreekt de tijd of het geld om er mee aan de slag te gaan. Wij gaan ervoor zorgen dat de ideeën wordt omgezet in een werkend model '.


Kansen

René Vijlbrief van Mix Mode in Noordwijkerhout: 'Het is tijd om dit gezamenlijk aan te pakken. En we moeten vaart maken. Het moet anders en meer van deze tijd, er moet worden vernieuwd. Hoe zorgen we ervoor dat de gebieden en het winkelaanbod aantrekkelijk blijven, hoe voorkomen we leegstand en verpaupering'.

Maarten van den Berg is de enthousiaste Hoofdstraatwinkelier die direct mee wil doen:'Wij zien de fusie Noordwijk – Noordwijkerhout als een prima kans. Want er valt zeker veel van elkaar te leren. En als we willen overleven zullen we zeker met elkaar moeten samenwerken. Met dit project van het Ondernemersfonds komen we met zijn allen verder'.