'Grenzeloos genieten'

TENTOONSTELLING n Op zaterdag 19 januari is om 16.00 uur is bij Palliam de officiële opening van de tentoonstelling 'Grenzeloos Genieten'.

Elf cursisten van kunstenaar Els van Meurs hebben hiervoor hun meest grensverleggende aquarellen geselecteerd. Voor hen is een aquarel niet zomaar een eenvoudige afbeelding van verf op doek. Elke cursist interpreteert de schilderopdrachten van Els weer anders, wat leidt tot heel verrassende resultaten. Werken van beroemde kunstenaars als Da Vinci, Gauguin of Van Gogh gaven hen inspiratie om een alledaagse dahlia, pompoen of paddenstoel heel beeldend te schilderen.

Deze tentoonstelling laat dan ook unieke, persoonlijke interpretaties zien. Opvallend is dat het plezier in het aquarelleren van alle werken afspat. De kunstenaars zullen bij de opening op 19 januari aanwezig zijn.

De tentoonstelling is tot 1 maart op werkdagen te bekijken van 09.30 tot 11.30 uur. Palliam, Nieuwe Zeeweg 75. Meer info: www.Palliam.nl


Anne-Marie Jung in De Muze

theater n Anne-Marie Jung komt op donderdag 10 januari met haar tweede solovoorstelling naar De Muze. Na veertig jaar er tegenaan gehikt te hebben, kwam ze met haar eerste solovoorstelling De Exoot. Daar genoot het publiek zó van dat een vervolg niet kon uitblijven: RAM. Dat is haar sterrenbeeld.

Ze kan sowieso aardig doorrammen. Over van alles, eant ze is vriendelijk, maar ook vilein. Schattig, maar ook sarcastisch. Hilarisch, maar ook horny. Waardig, maar ook woedend. Relaxed, maar ook RAM! Ze zorgt voor een avond vol excentrieke, maar toch herkenbare types; van de overspannen barista in het koffietentje op de hoek tot een totaal geobsedeerde dure merkenfanaat.

Aanvang 20.15 uur. De plaatsbewijzen kosten € 20.00 (inclusief bewaakte garderobe en een consumptie). Meer info via www.demuzenoordwijk.nl


Internetcursus voor beginners

bibliotheek n Op woensdag 16 januari start de cursus Klik & Tik in de Bibliotheek Bollenstreek, vestiging Noordwijk. Deze cursus is voor iedereen die meer met internet wil doen, maar nog niet weet hoe dat werkt.

Deelnemers van deze cursus leren in vijf lessen van twee uur hoe zij: informatie zoeken en vinden via Google, websites via de adresbalk herkennen, een reis plannen met openbaar vervoer, tweedehands koopjes vinden via Marktplaats en informatie op te zoeken over bijvoorbeeld een hobby.
De cursusdagen zijn 16, 23, 30 januari, 6 en 13 februari. De cursus wordt gegeven van 10.00 tot 12.00 uur in de Bibliotheek. Voor leden zijn de kosten € 15,00 en voor niet-leden € 20,00. Inschrijven kan in de Bibliotheek bij een van de medewerkers en via www.bibliotheekbollenstreek.nl