WiFi tracking

Allereerst wenst het hele team van de rubriek 'Spraakmakend' u allen een geweldig jaar met al de dingen die het leven aangenaam maken.

Of wifitracking daar bij hoort? Wat het betekent lezen we op de site van de gemeente: "CityTraffic is een onderzoeksbureau dat bezoekersaantallen én bezoekersstromen meet in veel Nederlandse steden. Zij meten elk moment van de dag, 24/7, bezoekers in onder andere de Noordwijkse winkelstraten, de boulevards, de stranden en de invalswegen… Dankzij deze hoogwaardige techniek kan Noordwijk zien, op welk moment van de dag het in Noordwijk het drukst is. De telpunten zijn verspreid in de winkelgebieden in Noordwijk aan Zee en Noordwijk Binnen, diverse aanrijdroutes en op de boulevards. Ook zal er in de toekomst in Noordwijkerhout gemeten worden." (bron https://www.noordwijk.info/nl/city-traffic en https://citytraffic.nl/site/metingen )

Groen Links heeft de gemeente hierover vragen gesteld. In het kader van een mogelijke privacy schending heeft Groen Links willen ze weten in hoeverre de tientallen kastjes die in Noordwijk het wifi signaal van (voorbijlopende en rijdende) mobiele telefoons inbreuk hebben op de integriteit van de eigenaren.

Beste respondenten: wat vinden jullie van deze werkwijze? Willen we dat?