Zaterdag is er voor de achtste keer een levende kerststal in de toren van de Oude Jeroen. | Foto: PR
Zaterdag is er voor de achtste keer een levende kerststal in de toren van de Oude Jeroen. | Foto: PR Foto:

Levend kerstverhaal in Oude Jeroenstoren

Traditioneel komt het aloude kerstverhaal van Jozef en Maria tot leven op de derde zaterdag van de advent in de Oude Jeroenstoren.

Op zaterdag 15 december zullen vanaf 11.30 uur Romeinse soldaten hun kampement opslaan voor de ingang van de toren. In de toren zullen zo'n veertig figuranten op de verschillende verdiepingen in vijf scènes het oude kerstverhaal uitbeelden.

Allereerst wordt iedereen ontvangen in de herberg voor een glaasje glühwein, om vervolgens toegezongen te worden door een engelenschaar. Na bij Koning Herodes de weg gevraagd te hebben naar het pasgeboren kerstkind komt men uiteindelijk uit op de bovenste etage om oog in oog te staan met de drie koningen, die op bezoek zijn bij Maria en Jozef en het kerstkind.

Tot 17.20 uur zullen elke twintig minuten herders klaar staan om met groepen van maximaal 16 personen de toren te beklimmen. De entrée voor de kerstbeklimming is €4 voor volwassenen en € 2,50 voor kinderen tot 12 jaar. De beklimming is niet geschikt voor kinderen onder de 4 jaar.

De Oude Jeroenstoren aan de Heilige Geestweg is geopend van 11.30 tot 17.20 uur (laatste beklimming). De opbrengst van de achtste Levende Kerststal is weer bestemd voor de Voedselbank Noordwijk.


Wijk Ichthus houdt kerstmaaltijd

kerstmaaltijd n Ook dit jaar houdt de Wijk Ichthus een kerstmaaltijd voor hen die erg tegen de kerst opzien, of alleen zijn.

Niet voor iedereen is het vanzelfsprekend de kerstdagen met elkaar samen door te brengen. Het gevoel van welkom zijn en zich thuis voelen is een uitdaging die we elk jaar weer willen aangaan. Bijzonder is dat iedereen met welke achtergrond ook dat ook zo mag ervaren.

Naast heerlijke gerechten wordt er gezorgd voor een warme sfeer door aankleding van muziek, zang, een prachtig kerstverhaal en de mooiste boodschap dat het Kind geboren wordt. Door hem weten we dat God de mens en de wereld liefheeft.

De kerstmaaltijd vindt plaats op eerste kerstdag in de Ichthuskerk, Houtkrocht 2, aanvang 13.00 uur en is ongeveer om 16.00 uur afgelopen. Aansluitend is het mogelijk om het kinderkerstfeest mee te beleven. De maaltijd is gratis. Voor wie moeilijk ter been is, is er de mogelijkheid van vervoer.

Informatie en aanmelding via tel. 3618756 of mail naar kerstmaaltijd@wijkichthus.nl


The Dance Complex sluit jubileumjaar af met 2 shows in de Muze

dans n Enkele weken geleden stond een groep met een geweldige Flashmob op de weekmarkt in Noordwijk binnen en nu met een complete show in theater de Muze. De dansschool The Dance Complex pakt uit komende zaterdag 15 december om 16.00 uur en 20.00 uur uit met 2 spetterende TEA-shows.

Een show met allerlei dans disciplines Ballet, Jazz / Modern, Breakdance, pop / show Hiphop, Afrikaans, peuterdans en natuurlijk de The Early Adopters & Friends zullen voor figuurlijk en letterlijk vuurwerk zorgen. De repetities voor de show zijn al in volle gang aan de dansstudio te Noordwijk. De leeftijden variëren van de peuters tot 20 jaar.
De kaartverkoop gaat heel snel en te verkrijgen bij de dansschool zelf via www.thedancecomplex.nl/

| Foto: Richard van Egmond