Afbeelding
Foto: Cor de Mooy

Kerstlunch en kerstbingo

Senioren n Op donderdag 20 december houdt de Algemene Noordwijkse Senioren Vereniging, kortweg ANSV, een lunch voor haar leden.

Om 12.30 uur staan de tafels en stoelen klaar en gaan we genieten van een prima lunch. Vanaf 13.30 uur kunnen de overige leden een plaats zoeken voor een gezellige middag. Voor de bingobordjes betaalt men € 2,50 per bordje en dat voor een hele middag gezelligheid.
Het wil op deze dagen nog weleens later worden dan gewoonlijk dus bestel de taxi niet te vroeg. Het is lekker warm in de zaal en daar kan men op aangename wijze wachten tot de chauffeur komt.


Lions verzamelen DE punten en vreemd geld

inzameling n Via inzameldozen in diverse winkels verzamelt de Lionsclub Noordwijk dit jaar, naast de Douwe Egberts waardepunten voor koffie voor de plaatselijke voedselbank, ook vreemd en oud en geld in voor oogoperaties in derdewereldlanden. Elke Nederlander heeft wel vreemd en oud geld in de keukenla liggen en weet niet goed wat er mee te doen.

De Lions zijn via hun netwerk in staat om courant munt- en papiergeld uit de hele wereld om te zetten in euro's. Oud geld, dat niet meer door Nationale Banken wordt ingewisseld, wordt op veilingen aan de hoogst biedende verzamelaar verkocht.

De besteding van de opbrengst gaat volgens het 'Robin Hood' principe: rijken betalen
voor armen. Elke € 10,00 wordt door Wilde Ganzen met 50% verhoogd tot € 15,00. Dat bedrag gaat naar oogklinieken in derdewereldlanden waar een staaroperatie € 30,00 kost. Rijken betalen € 15 meer dan de kostprijs. Met de Lions-bijdrage van € 15,00 heeft de kliniek dan weer € 30,00 om een arme blinde gratis te opereren.

Een indrukwekkende film over een oogkamp in de Himalaya staat op
www.vreemdenoudgeld.nl

De inzamelbussen voor de DE-punten en voor het Vreemde en Oude geld staan de hele maand december geplaatst bij Dirk, Albert Heijn, het gemeentehuis van Noordwijk en in de Bibliotheek van Noordwijk.

Meer informatie via info@lionsnoordwijk.nl