Jon Hermans treedt op 1 januari aan als waarnemend burgemeester. | Foto: PR
Jon Hermans treedt op 1 januari aan als waarnemend burgemeester. | Foto: PR Foto:

Jon Hermans is per 1 januari waarnemend burgemeester

nieuw n Zoals vorige week al op de website werd gemeld, heeft de Commissaris van de Koning in Zuid-Holland, Jaap Smit, laten weten dat met ingang van 1 januari Jon Hermans-Vloedbeld (VVD) zal worden benoemd tot waarnemend burgemeester van de gemeente Noordwijk.

De burgemeestersvacature in Noordwijk is ontstaan vanwege de fusie van de gemeenten Noordwijk en Noordwijkerhout.

De commissaris heeft, na overleg met de beoogd fractievoorzitters van de gemeenteraad van de nieuwe gemeente Noordwijk, besloten om tot aan het aantreden van de kroonbenoemde burgemeester een waarnemer te benoemen. In de loop van 2019 zal de procedure om te komen tot een kroonbenoemde burgemeester van start gaan.

De keuze voor de waarnemend burgemeester is in goed overleg gegaan met de fractievoorzitters. Na een gesprek over het gewenste profiel heeft de commissaris Hermans voorgesteld als kandidaat. Vervolgens hebben de fractievoorzitters met haar gesproken.

De fractievoorzitters herkennen zich in de voordracht van de commissaris om Hermans als waarnemend burgemeester te benoemen.

Hermans is 64 jaar en beschikt over ruime bestuurlijke ervaring. Sinds september 2016 is zij waarnemend burgemeester in Oud-Beijerland, een gemeente die per 1 januari 2019 opgaat in de nieuwe gemeente Hoeksche Waard. Daarvoor is ze onder meer burgemeester geweest van Almelo en Ridderkerk.

Acht fracties unaniem positief

De acht politieke fracties hebben een positieve indruk van haar, zo blijkt uit de gezamenlijke verklaring naar aanleiding van haar benoeming. Zij hebben donderdag 29 november kennis gemaakt met Hermans.

De indruk is unaniem positief. De fracties herkennen in de voordracht het profiel dat ze eerder aan de Commissaris hebben meegeven.


Ad van Nieuwpoort spreekt in het Leerhuis

Job n Het thema voor donderdag 13 december 'Job, de mens bij uitstek' sluit mooi aan op de eerste avond. Toen ging het om "Jezus, een mensenleven".

Ad van Nieuwpoort verstaat de kunst om op een enthousiaste en gedreven wijze de deelnemers op sleeptouw te nemen en teksten te onderzoeken. Aan de hand van fragmenten uit het boek Job kunnen we stuiten op de grote actualiteitswaarde van dit boek.
Moderner dan we zouden verwachten, Godsbeelden zullen aan de orde komen.

Het Leerhuis vindt plaats in het gebouw van de basisischool Wakersduin, Hoogwakersbosstraat 22. Het programma duurt van 20.00 tot 22.00 uur. Veel informatie is te vinden op http://jamheijb.home.xs4all/leerhuis/ Men kan ook een avond bezoeken voor € 7,00.