Try-out Raamwerk in TheaterHuis

Raamwerk n Accordeonist Wilco Oomkes is terug in het TheaterHuis met een try-out van een gloednieuw programma van ensemble 'But What About' in samenwerking met de professionals van het Misiconi Dance company o.l.v. choreograaf Joop Oonk.

Wilco is inmiddels een bijna vaste gast van het theaterhuis. Na zijn rol in Polska Nadzieja en het Wereldverhalenfestival van Martine Zeeman stond hij vorig jaar met accordeonspelers van het koninklijk conservatorium in het Theaterhuis met het theatrale muziekprogramma 'Koeien'.

Nu is hij dit jaar terug met 'Raamwerk' een hele bijzondere voorstelling voor iedereen die van dans of muziek houdt: een inkijk in de zoektocht naar een gemeenschappelijke taal tussen dans en muziek. Deze avond krijgt men een eerste try-out te zien, die bestaat uit verschillende gestructureerde improvisatieopdrachten waaraan gewerkt is in de studio.
Daaraan vooraf, en ter inspiratie, krijgt men een kijkje in de keuken van BWA met twee stukken: Plus 1 – J. Tiensuu en Les moutons de panurge – F. Rzewski.

Vrijdag 14 december, aanvang 19.15 uur. Tickets à € 10,00 incl. koffie/thee zijn online te bestellen via www.noordwijkticket.nl TheaterHuis Noordwijk, Voorstraat 14. Meer informatie via www.zeepaanzee.nl of tel. 06-23556910.


Adventsconcert in Oude Jeroen

Vesperkoor n Op vrijdag 14 december is het Adventsconcert van het Vesperkoor Noordwijk, in samenwerking met het Voorburgs Vocaal Ensemble. De muzikale leiding is in handen van Jaco van Leeuwen en Marijke van Klaveren. Het orgel zal worden bespeeld door Arjan de Vos en Jaco van Leeuwen. Muzikale medewerking wordt verleend door hoboist Lourens Kuijper.

Er worden muziekstukken gezongen van o.a. Thomas Tallis, Brahms, Graziani en Willcocks, liederen die bij de advents- en kersttijd passen. Een aantal werken wordt door beide koren gezamenlijk gezongen.
Het concert is in de Oude Jeroenskerk, Voorstraat 44. Aanvang is om 20.15 uur, de deuren gaan om 19.45 open. Kaarten à 12,50 zijn te koop op voorverkoopadressen: Cobie Dekker, Zwanensteeg 24 en Elly Reijerkerk, Quarles van Uffordstraat 45.


Sluit het jaar schrijvend af

palliam n Op woensdag 19 december is om 10.00 uur bij Palliam het laatste schrijfcafé van dit jaar. Het is een vorm van ontspannen schrijven, geïnspireerd door een opdracht en onder het genot van een kop koffie of thee. Met wisselende thema's en creatieve werkvormen zijn het laagdrempelige schrijfbijeenkomsten. Het schrijfcafé wordt van 10.00 tot 12.00 uur gehouden aan de Nieuwe Zeeweg 75 en de bijdrage is € 10,-. Inschrijven voor het schrijfcafé kan via www.palliam.nl