Afbeelding
Foto: Cor de Mooy

TOV verrassend toch kampioen

tafeltennis n Vooraf aan de laatste wedstrijd werd TOV maar weinig kampioenskansen toebedacht. Immers concurrent Salamanders had na hun laatste wedstrijd van maandag een voorsprong van 4 punten opgebouwd.

TOV speelde de laatste wedstrijd op donderdag uit tegen Pingwins in Den Haag. In de thuiswedstrijd won TOV met 3-2 en drie punten zouden dus niet voldoende zijn. Slechts de maximale winst van 0-5 zou toereikend zijn. TOV echter steeg boven zichzelf uit en maakte het tot ieders verrassing waar en pakte die grootste winst. Hiermee werd het kampioenschap behaald en speelt TOV de voorjaarscompetitie in de tweede klas.
Door de blessure van Michiel van der Klugt, wel aanwezig om zijn teamgenoten te steunen, trad TOV met Ingrid Hoek en Jos de Kremer in het strijdperk. In de eerste wedstrijd won De Kremer moeizaam in 5 games van zijn opponent waarop Hoek hetzelfde aantal games nodig had voor haar tegenstander. Deze tegenstander, een zogenaamde materiaalspeler, had een bijzondere techniek en speelde met een bat met aan beide zijden noppenrubber, iets waaraan de TOV-spelers een grondige hekel hebben. Maar Hoek wist het uiteindelijk toch te redden.

Het volgende dubbelspel werd eenvoudig in 3 games het derde TOV punt, waarna Hoek opnieuw in 5 games het 4e punt scoorde en daarmee de spanning tot grote hoogte opvoerend voor de laatste pot waarin De Kremer het moest opnemen tegen eerdergenoemde materiaalspeler. Kennelijk had hij zijn tegenstander goed bekeken en de juiste strategie voorhanden, want hij won met overmacht met de gamestanden 3-11, 7-11 en 5-11 en daarmee het kampioenschap tot een feit maakte.
In de volgende competitie zal het team moeten pogen zich te handhaven, wat op zich genomen al een prestatie van formaat zou zijn.