Theo Alkemade (CDA) met gespreksleider dominee Janneke Nijboer. | Foto: WS
Theo Alkemade (CDA) met gespreksleider dominee Janneke Nijboer. | Foto: WS Foto: Picasa

Samen voor Vrede: 'Samen aan de slag in een nieuw Noordwijk'

verbinden n Met de verkiezingen voor de deur zijn er natuurlijk tal van bijeenkomsten georganiseerd, waar de politiek zich kan uitspreken over partijprogramma's en vooral over toekomstig beleid. Vrijdag 9 november werd daarom de politiek uitgenodigd door 'Samen voor Vrede'. Een groep Noordwijkers uit verschillende richtingen en culturen, die vooral inwoners willen verbinden en niets liever willen dat mensen duurzaam blijven samenwerken. Vooral ook in de nieuwe gemeente Noordwijk.

Vanuit de politiek bleek dat dit initiatief zeer werd gewaardeerd en in Teylingencollege Leeuwenhorst konden de belangstellenden zelf diverse toekomstige bestuurders ontmoeten. Gezamenlijk keek men eerst naar een introductiefilmpje en onder het genot van koffie,thee en andere heerlijke lekkernijen ging men met elkaar in discussie over diverse onderwerpen. Die vooral te maken hebben met maatschappelijke knelpunten zoals geaardheid, afkomst, het veiligheidsgevoel en zoal meer.

Een hoogtepunt was het optreden van stand-up comedian Omar Ahaddaf. Die op een vrolijke manier zijn licht liet schijnen over het samengaan op divers gebied. Maar ook de inbreng van de diverse politici de naar aanleiding van een 8tal stellingen lieten horen hoe zij dachten dat het 'samen leven in Noordwijk' in de toekomst gestalte zal worden gegeven vanuit het politieke denken.

Als afsluiting van de avond was er een samenzang waarna men zich te goed mocht doen aan een speciaal voor deze avond vers gebakken 'patatje Vrede'. Rond de speciaal hiervoor naar Leeuwenhorst gekomen 'frietkar' was het een gedrang van jewelste. En velen lieten zich de naar vrede ruikende lekkernij dan ook heerlijk smaken.

'Samen voor Vrede' kon terugzien op een geslaagd initiatief en is inmiddels alweer actief om een volgend evenement op de agenda te plaatsen.


Kampioenschap niet haalbaar voor TOV

tafeltennis n Vrijdag speelde TOV een uitwedstrijd bij streekgenoot Reflex in Lisse. Het leverde TOV een 1-4 winst op, maar omdat concurrent Salamanders in de race voor het kampioenschap met dezelfde cijfers Pingwins terugwees is er in de stand niets veranderd.

Door de voetblessure van Van der Klugt waren het Ingrid Hoek en Jos de Kremer die evenals vorige week namens TOV de strijd aanbonden. Hoewel de uitslag van 1-4 doet vermoeden dat het een gemakkelijke overwinning werd was het tegendeel waar. De thuisclub maakten het de TOV-ers knap lastig.

De winst in de enkelpartijen kwamen vaak maar nipt tot stand. Opvallend was het dat Reflex het dubbelspel eenvoudig wist te winnen. Vorige week speelden Hoek en De Kremer nog bijzonder sterk in het dubbel, deze week kwamen ze er niet aan te pas en leverde het Reflex het enige punt op.

Met nog maar twee wedstrijden te gaan lijkt het inlopen van de twee punten achterstand op Salamanders een vrijwel onmogelijke zaak, temeer omdat bij een vergelijk van het komende programma het er voor de Noordwijkers zwaarder uitziet dan voor Salamanders.

Aanstaande vrijdag speelt TOV thuis tegen Taverzo uit Zoetermeer.