Burgemeester Jan Rijpstra had voor alle leerlingen aandacht tijdens het Nationale Schoolontbijt. | Foto en tekst: Ina Verblaauw
Burgemeester Jan Rijpstra had voor alle leerlingen aandacht tijdens het Nationale Schoolontbijt. | Foto en tekst: Ina Verblaauw Foto:

Beschuitje met Rijpstra

Ontbijt n Voor het nationale schoolontbijt ontving burgemeester Rijpstra groep 3 van De Schapendel. In de raadszaal was de ronde tafel gedekt voor de scholieren. De ene was een beetje zenuwachtig; de ander zocht snel een plekje naast Rijpstra. Hij heette ze welkom en gaf uitleg over zijn werk. "Mag ik een keertje de baas zijn", vroeg de 6-jarige Liam. Prompt kreeg hij even de ambtsketen omgehangen. Daarna kregen de kinderen hun ontbijt, verzorgd door leerkrachten en ouders. Rijpstra vertelde op spannende wijze een verhaal over de nepketen. Maar het ging vooral over het belang van een goed ontbijt. De kinderen waren het erover eens dat je daar energie van krijgt en dat je dan beter kunt sporten. Rijpstra had met alle kinderen een kort gesprek en er konden veel vragen worden gesteld.