Afbeelding
Foto:

Zingen naar de zondag

Zangavond n Op zaterdagavond 17 november houdt de Gereformeerde Kerk Noordwijk vgz. dit seizoen haar tweede samenzangavond in het Trefpunt. De Dameszanggroep Nieuw Perspectief uit Katwijk, bestaande uit ca 20 leden, verleent haar medewerking onder begeleiding van dirigent Jaap van Rijn, die tevens het koor op gitaar begeleidt. Geluidsman Rob Groenendijk zorgt voor de muzikale omlijsting.

De samenzang op deze avond bevat o.a. liederen van J. de Heer, psalmen, gezangen en opwekkingsliederen en wordt begeleid door organist Rob Efferink.
Het thema op deze avond zal zijn "Blijdschap". De meditatie wordt gehouden door ds. J. Maliepaard bij wie eveneens de algehele leiding berust.
De zaal van het Trefpunt, Schoolstraat 2 gaat om 18.30 uur open. De samenzang duurt van 19.00 tot 20.15 uur, waarna de mogelijkheid bestaat om tot 21.00 uur gratis een kopje koffie of thee te drinken. Iedereen is welkom.


Woorden voor de nacht

Meditatief n Op zaterdag 17 november geeft diaken Bertijn Prins vanaf 22.00 uur in de Maria ter Zeekerk woorden voor de nacht.

Het samen uitspreken van deze woorden is een oud ritueel met allerlei positieve effecten. Het kunnen bijvoorbeeld woorden van kracht zijn wanneer het even tegen zit.

Bertijn Prins: "Repeterend bidden kan je doen om troost, om te bedanken of om contact te krijgen met iemand die je mist. De late avond is daarbij het moment om je in stilte terug te trekken en je te concentreren. Of je nu jong bent of al wat ouder, door deze woorden repeterend uit te spreken creƫer je de rust om je te verdiepen." Tussendoor zal er meditatieve muziek zijn van harpiste Josje van der Hulst die kracht en ontspanning geeft. Inschrijven is bij www.palliam.nl