In het licht van sterven

palliam n Op woensdag 7 november komt Ineke Koedam, oprichter van het Landelijk Expertise Centrum Sterven, naar Palliam toe. Het is haar missie om de angst voor de dood te verkleinen en het bewustzijn rond sterven te vergroten.

Meer en meer lijkt het een zaak van medische grenzen. Daardoor zijn we slecht op de dood voorbereid, met een collectieve angst als gevolg. Terwijl je aan het einde, je ook kunt terugtrekken en overgeven in dankbaarheid voor het geleefde leven. In deze P-talk zal Ineke Koedam vertellen over de noodzaak om het sterven terug te geven aan de eigen gemeenschap. In een actuele vorm, die past bij de wereld van nu.

De avond duurt van 19.30 tot 21.30 uur bij Palliam, Nieuwe Zeeweg 75. Info en inschrijven via www.Palliam.nl


Vesper in de Oude Jeroen

Jeroen n In het koor van de Oude Jeroenskerk wordt de Vesper gevierd op zondag 11 november om 19.00 uur.

Het Vesperkoor Noordwijk zingt onder leiding van cantor-organist Jaco van Leeuwen enkele psalmen en avondliederen. Ook wordt er altijd een Magnificat (Lofzang van Maria) gezongen; deze keer is dat het Magnificat in F van John B. Dykes.

Er wordt gezongen uit het nieuwe liedboek en verder wordt er geput uit verschillende tradities en eeuwen. Bezoekers zingen en bidden mee, luisteren naar enkele Bijbelteksten, een kernachtige meditatieve gedachte en orgelspel en zij mogen de stilte ervaren. De overdenking en de gebeden worden verzorgd door ds. Ad van Houwelingen.