Afbeelding
Foto: Picasa

Wie wordt het nieuwe Prinsenpaar?

Carnaval n Op vrijdag 26 oktober zijn tijdens de kerkenveilig traditiegetrouw de 11 artikelen met cryptische omschrijving geveild, die een aanwijzing vormen met betrekking tot de identiteit van ons nieuwe Prinsenpaar der Noortukkers.

Aanwijzingen Prinsenpaar kerkenveiling 2018:

Bacardi Lemon - "Vrijdagavond borrel"; Esparanca Rozen - "Alleen roze rozen"; Kalender poes, sloffen hond - "Niet voor de poes"; Fles Trojka - "Pootje over"; K3, microfoon, shampoo en bodylotion - "Voor jong en oud"; Ruim 1 kilo M&M's - "Ze zijn er in alle kleuren"; Vuurtoren-onderzetters en 2 x torenklimmen - "Zowel op Zee als in Binnen"; Feijenoord pakket - "Hand in hand kameraden"; Radler 0.0 - "De Bob heeft geen druppel op"; Luchtbed, zwemring, zwembad en elektrische pomp - "Plakkertje nodig?????"; SJC pakket plus warme muts - "Koud hé?".

Wie denkt te weten wie het nieuwe Prinsenpaar wordt, kan tot uiterlijk vrijdag 9 november het antwoord mailen naar info@denoortukkers.nl. De winnaars worden bekend gemaakt tijdens het liedjesfestival.


Jazz in Hotel Royal

Royal n Op zondag 4 november is er opnieuw een editie van Royal Jazz met een optreden van Alberto 'Molote' Muñoz.

De virtuoze trombonist Alberto 'Molote' Muñoz leeft met het geluk om op het juiste moment op de juiste plaats te zijn. Net gestart bij de 'Orquesta de la Radio y Televisión' (zeg maar het Cubaanse equivalent van het Radio Filharmonisch Orkest), werd er aan de deur geklopt door gitarist Juan de Marcos: of Molote mee wilde doen aan een nieuw project. Het project werd beroemd als de Afro-Cuban All Stars en de Buena Vista Social Club, en de rest van het verhaal kennen we.

Tegenwoordig woont Molote in Utrecht. Daar maakte hij een jaartje geleden kennis met plaatsgenoot en jazzpianist Paul van den Belt. Het klikte, en optredens van Molote met Paul en diens muziekvrienden volgden. Deze keer hebben we een bijzondere samenstelling: Molote speelt met het voltallige Paul van den Belt Quintet. Met op het programma een bonte mix van Cubaanse bolero's, swingende jazz-standards en Pauls eigen catchy tunes.

Het optreden vindt plaats van 15.00 tot 17.30 uur. Na afloop bestaat de mogelijkheid om te blijven eten, waarbij reserveren gewenst is. Entree en parkeren is geheel gratis. Hotel Royal, Voorstraat 76.


Kieskompas in vijf herindelingsgemeenten

verkiezingen n Na het grote succes van het Kieskompas tijdens de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2018, hebben ook de inwoners van 5 nieuwe gemeenten geluk. Zij kunnen sinds vrijdag 26 oktober het Kieskompas voor hun gemeente invullen. Het gaat om de gemeenten Vijfheerenlanden, Noordwijk, Hoeksche Waard, Molenlanden en Haarlemmermeer (dinsdagavond 30 oktober).

De stellingen in een Kieskompas zijn samen met de betrokken partijen vastgesteld. De methodiek van Kieskompas garandeert dat de politieke partijen voldoende van elkaar verschillen op deze stellingen.

Bovendien is Kieskompas de enige kieshulp die de standpunten van alle partijen controleert, in tegenstelling tot andere kieshulpen. Dit geeft de gebruikers de garantie dat de informatie in een Kieskompas volledig en betrouwbaar is.

"Wij hebben de afgelopen weken ruim 2.000 standpunten van 48 politieke partijen gecheckt", aldus Tom Etienne, projectmanager van Kieskompas. "Bij twijfel hebben we contact opgenomen en de partijen gevraagd om hun standpunt verder toe te lichten of ander bewijs aan te leveren. Al deze informatie is te vinden in het Kieskompas",