Geen puzzel: Hans Berkhout Joke C. Bos, Mariska de Kok, Machtelt IJdo, Ans Vianen, Lucas Mens, Wil van der Niet.
Geen puzzel: Hans Berkhout Joke C. Bos, Mariska de Kok, Machtelt IJdo, Ans Vianen, Lucas Mens, Wil van der Niet. Foto:

Voor de allerlaatste keer...

kunstrubriek n Deze week ziet u een afwijkend Portret Van De Week. Niet één Noordwijker om te raden ditmaal, geen auto in de straat, geen bushokjes of fietsenstallingen, geen baasje met hond, maar een collage zelfportretten van de kunstenaars. Herkent u Joke C. Bos, Hans Berkhout, Lucas Mens, Wil van der Niet, Machtelt IJdo, Mariska de Kok of Ans Vianen? Na tien jaar stopt deze rubriek en de collage is de laatste in de reeks van bijna 400 portretten over Noordwijkers en hun omgeving.

Even terug in de geschiedenis: Lucas Mens kwam op het idee om inwoners van Noordwijk meer te betrekken bij de kunst. Zij konden raden wie er was geportretteerd en daarmee het portret drie maanden gratis in huis krijgen als zij de persoon op het schilderij herkenden.

Het eerste portret met daarop Margreet van Donselaar werd op 4 maart 2008 groots gelanceerd en tentoongesteld in Galerie Maandag aan het Vuurtorenplein. Het Witte Weekblad plaatste wekelijks een foto van de kunstwerken en de rubriek 'Portret Van De Week' was geboren.

Toen het Witte Weekblad ter ziele ging, nam De Noordwijker deze taak genereus over en werden de schilderijen niet alleen in de krant maar ook op de website geplaatst. De publicaties leverden vele geanimeerde gesprekken tussen de Noordwijkers onderling op.
Het 250e portret in 2015 was een mijlpaal. De kunstenaars gaven hun schilderkunstige visie op mevrouw Baalbergen, één van de meest kunstlievende inwoners van Noordwijk en moeder van de grondleggers van het Cultuurcafé.
In het kader van 150 jaar Badplaats Noordwijk was er een succesvolle life-schildersessie in het Cultuurcafé. Bezoekers vonden het interessant om een kijkje achter de schermen te kunnen nemen.

Aan alles komt een eind helaas. Dat u als de trouwe lezer van De Noordwijker de column gaat missen, staat buiten kijf. Het betekent echter niet dat u niets meer van de kunstenaars zult horen. Integendeel! Er wordt hard gewerkt aan het ontplooien van nieuwe activiteiten. Wij houden u op de hoogte!


Masha en de Beer Live

Muze n Masha is een vrolijk, klein meisje en haar beste vriend is… een grote bruine beer! Na hun populaire animatieserie op Netflix en NPO3 komen Masha en de Beer voor het eerst naar het theater met hun eigen familiemusical. Op zaterdag 10 november komen ze ook naar De Muze in Noordwijk.

In 'Masha en de Beer Live!' heeft Beer eindelijk zijn rust gevonden. Maar zijn ondeugende buurmeisje Masha kan geen seconde stilzitten. Ook nu komt ze samen met Beer en al haar andere bekende vriendjes weer terecht in een doldwaas avontuur.

Het prachtige poppenspel, de fleurige decors, de vrolijke meezingliedjes en het hartverwarmende verhaal maken van 'Masha en de Beer Live!' een onvergetelijke theaterervaring voor de hele familie! Na de voorstelling verlaten Masha en haar vriendjes zelfs even hun knusse huisjes in het bos om met jou op de foto te gaan in de foyer van het theater. Het wordt ongetwijfeld beregezellig

Zaterdag 10 november om 14.00 uur bij De Muze, Wantveld 2. Kaartprijs €19,50, exclusief reserveringskosten. Reserveringen: www.demuzenoordwijk.nl of op tel. 3646226. Kijk voor meer informatie op www.VanHoorne.com/MashaendeBeer


Dubbelconcert in de Muze

harmonie n Nu Noordwijk alle ogen richt op Noordwijkerhout en de Zilk en men zich voorbereid op de fusie en de nieuwe Gemeente Noordwijk is er op Zaterdag 10 November een Dubbelconcert met het A- orkest van Crescendo Noordwijk en het Groot harmonieorkest van Crescendo Sassenheim in de Muze.

Al vele jaren delen de orkesten warme banden en sinds ruim een jaar ook dezelfde dirigent. Onder leiding van Dirk van der Niet zal het publiek worden mee genomen in volkse en Italiaanse sferen.
Kaarten zijn te koop aan de kassa of online bij de Muze en kosten €7,50. De zaal is open om 19.45 uur en de aanvang van het concert is 20.00 uur.


Maestro, de tweede ronde

dirigentenslag n De eerste slag tussen de batons is geleverd. Vier deelnemers zijn er na de eerste ronde overgebleven. Vier kandidaat-maestro's, op weg naar de aanstaande fusie tussen Noordwijk en Noordwijkerhout.

Zaterdag 3 november is de tweede ronde. Deze wordt gehouden in De Duinpan. Wie er bij wil zijn heeft een kaartje nodig, vanwege de beperkte ruimte – en de grote toeloop. De VVV, boekhandel Van der Meer of boekhandel Wagenaar & Van Halem heeft er misschien nog net een paar. Wees er snel bij. En mocht u de gelukkige bezitter zijn van een plaatsbewijs, wees dan zo vriendelijk uw portemonnee mee te nemen: de Harpe Davids maakt met dit professionele gebeuren natuurlijk wel de nodige kosten. Dankzij sponsoring van o.a. de beide gemeenten is er al heel wat binnen, maar uw financiële hulp is beslist welkom.