Joek Kwakernaak verzilvert de toegekende strafworp. | Foto: PR
Joek Kwakernaak verzilvert de toegekende strafworp. | Foto: PR Foto:

Fluks wint van DKV

korfbal n Na enkele wedstrijden waarin het nèt niet lukte, vielen de stukjes afgelopen zaterdag op zijn plaats en wist Fluks de spannende wedstrijd tegen DKV uit IJmuiden met 14-10 winnend af te sluiten.

Na een goed begin met enkele lange aanvallen waarin niet gescoord werd, was het Suzan van Hooijdonk die namens Fluks als eerste trefzeker was. Beide ploegen stonden goed te verdedigen en gaven de aanvallende vakken weinig ruimte om tot schot te komen. Aanvankelijk wist Fluks daar het beste mee om te gaan en onder andere via scores van Joek Kwakernaak en Marlou Passchier werd een gat van 3 punten geslagen. DKV zette een tandje bij, en slaagde er bij rust op gelijke hoogte te staan (7-7).

In de tweede helft speelde Fluks heel geconcentreerd naar de overwinning toe. Vooral het duo Joek Kwakernaak en Jan Passchier blonk zowel verdedigend als aanvallend uit. De heren wisten elkaar prima te vinden en scoorden ondersteund door goed spel van de dames in hun vak allebei nog 2 maal. Beide Noordwijkse vakken bleven, opgezweept door het enthousiaste publiek, sterk verdedigen. Hierdoor bleef het aantal DKV treffers na rust steken op 3.

In het laatste deel van de wedstrijd mocht Suzan de Roode haar opwachting maken en zo debuteerde opnieuw een jeugdspeler in Fluks 1. De blauw-witten wisten de voorsprong te consolideren zodat aan het einde van de wedstrijd 2 punten aan het totaal bijgeschreven mochten worden. Topscorer aan Fluks zijde werd Joek Kwakernaak met 4 treffers.


Nipte winst voor TOV

Tafeltennis n Met de 3-2 winst op het Haagse Pingwins heeft TOV zijn koppositie weten te handhaven en blijft dus meedoen in de race om het kampioenschap. "Man of the match" was opnieuw Michiel van der Klugt, die, nu de competitie halverwege is, nog steeds een ongeslagen status heeft.

Partner van Van der Klugt was Jos de Kremer, die weliswaar niet tot scoren kwam, maar daar toch wel heel dicht bij was in zijn tweede partij. Met een klein beetje meer geluk had hij in de vijfde game de winst kunnen grijpen. Het werd echter 11-13 in het voordeel van de bezoekers. Samen met Van der Klugt werd wel het dubbel eenvoudig gewonnen.

Omdat de concurrentie met dezelfde cijfers won is er in de ranglijst niets veranderd en blijft TOV koploper al is het verschil slechts 1 punt.
Deze week speelt TOV uit tegen hekkensluiter VVV in Leidschendam.


Repair Café Northgo

duurzaam n Wat doe je met een laptop die het niet meer doet maar waar nog wel veel gegevens op staan? Of met koffiezetapparaat die niet meer werkt? Of met een fiets waarvan de ketting er steeds afloopt? Weggooien? Mooi niet. Op zaterdag 20 oktober is er weer een Repair Café Northgo.

In de Schietvereniging Blijf voor 't Land aan de Johanna van Hoornstraat 8 draait het op 20 februari weer allemaal om repareren. Vanaf 14.00 uur is men welkom bij het Repair Café Northgo.

Tussen 14.00 en 17.00 uur staan diverse vaklieden klaar: elektriciens, een naaister en een ICT-er helpen gratis bij alle mogelijke reparaties. Ook gereedschap en diverse materialen zijn aanwezig. Neem je kapotte spullen mee van thuis zoals broodroosters, lampjes, platenspelers, kleding, speelgoed, computers, printers, etc. alles wat het niet meer doet, is welkom. De vaklui in het Repair Café weten bijna altijd raad.

We gooien met zijn allen zo ontzettend veel weg en dat is vaak helemaal niet nodig. Door repareren te promoten, wil het Repair Café Northgo bijdragen aan het verkleinen van de afvalberg. Ook voor de eigenaren van de spullen scheelt het geld als er geen nieuw apparaat aangeschaft hoeft te worden. Goed voor uw portemonnee en het milieu.

Het Repair Café brengt ook buurtbewoners op een nieuwe manier met elkaar in contact. Als je samen met een tot dan toe onbekende buurtgenoot een fiets, een cd-speler of een broek hebt gerepareerd, bekijk je die persoon toch anders als je hem of haar de volgende keer op straat tegenkomt. Samen repareren kan leiden tot heel leuke contacten in de buurt.

Het Repair Café Northgo organiseert iedere 3e zaterdag van de maand een gezellige repareer bijeenkomst. Kijk ook op www.repaircafenorthgo of volg ons op Facebook en twitter.

Heeft u vragen dan kunt u ons bereiken op susan@repaircafenorthgo.nl of 06-52585310.