Zaterdag houden de gezamenlijke muziekverenigingen een fusie-editie van Maestro. | Foto: Archief
Zaterdag houden de gezamenlijke muziekverenigingen een fusie-editie van Maestro. | Foto: Archief Foto:

Maestro als muzikale opmaat naar de fusie

muzikaal n Op weg naar de gemeentelijke fusie tussen Noordwijk en Noordwijkerhout worden er tal van activiteiten ontplooid. Ze zijn bedoeld om het samengaan te markeren en om elkaar zo veel en zo goed mogelijk te leren kennen. De Chr. Muziekvereniging 'De Harpe Davids' uit Noordwijkerhout doet in dat kader een muzikale duit in het zakje: zij organiseert een Maestroconcours, met deelnemers uit de beide gemeenten.

De vereniging heeft 4 bekende Noordwijkers en 4 bekende Noordwijkerhouters weten te strikken die het tegen elkaar opnemen in een sportief muzikaal evenement. De deelnemerslijst spreekt beslist tot de verbeelding: Arnold Geerlings, Prins der Noortukkers, Ton van den Burg, Prins der Kaninefaaten, Jan Rijpstra, burgemeester van de huidige gemeente Noordwijk, Henri de Jong, wethouder van de gemeente Noordwijkerhout, Ria Vink, Els Bax, Leontine van der Klugt en Joke Brouwer.

De eerste rondes worden gehouden op 13 oktober u in de Sint Jeroenskerk te Noordwijk en op 3 november in de Duinpan te De Zilk. De grande finale tussen de overgebleven maestro's is op 12 januari 2019 tijdens het Nieuwjaarsconcert in de Sint Jozefkerk te Noordwijkerhout. Tijdens dat concert zullen alle 8 maestro's in estafettevorm ook nog samen een muziekstuk dirigeren. Aanvang telkens 20.00 uur.


Lezing over flora en fauna in de streek

natuur n In april ontvingen de burgemeesters van Noordwijkerhout en Noordwijk de eerste exemplaren van de nieuwe Flora van de Duin- en Bollenstreek, getiteld Van Aardaker tot Zwanenbloem.

Deze presentatie is uitgewerkt tot een lezing waarin niet alleen de enorme variatie in plantengroei centraal zal staan, maar ook de veranderingen daarin onder invloed van de klimaatverandering. Natuurlijk krijgen de duinen de nodige aandacht, maar daarnaast wordt ingegaan op wat er groeit tussen de straatstenen, in wegbermen, op bouwterreinen en op campings. De lezing wordt besloten met een aantal planten die in 2018 voor het eerst in onze regio werden gevonden.

De lezing is op vrijdag 12 oktober in het Jan Verwey Natuurcentrum, Zilverschoon 20. Aanvang 20.00 uur.